Kapustu důkladně vymyjte od hlíny a případných broučků. Rozdělte ji na jednotlivé listy a vykapejte z nich co nejvíce vody. Potom se zbavte všech tuhých řapíků – zvládnete to i bez nože, pouhým odtrhnutím.
Mezitím rozehřejte troubu na 150 °C. Listy pak oddělte na větší kousky – při pečení se smrsknou i o půlku. Pokládejte je v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem. Na kapustové lupínky nastrouhejte sýr a jemně osolte. Přidat můžete i pepř, uzenou papriku nebo kari – ale pozor, velmi decentně!
3
Na závěr listy pokapejte, ideálně posprejujte olivovým olejem. Chipsy pečte asi 15–30 minut. Doba závisí na houževnatosti a množství kapusty, kterou používáte. Každý kousek musí křupat, chrastit a nesmí jít ohýbat. Pokud máte v troubě více plechů s chipsy, může se doba prodloužit i na dvojnásobek.
Tip: Pokud nemáte olej ve spreji, smíchejte natrhané chipsy se dvěma lžícemi olivového oleje v míse, snažte se, aby byly všude pokryté. Až pak je rozmístěte na plech s pečicím papírem a ochuťte.