Tento lahodný dezert plný čokolády je uvnitř krásně vláčný, zatímco povrch zdobí poleva ze smetany a hořké čokolády. Nechybí v ní ani kousky chilli dodávající moučníku originální, lehce pikantní chuť.
Troubu nechte rozehřát na 180 °C. Máslo pokrájejte na několik kusů, čokoládu nalámejte na větší kousky. Obojí dejte do kastrůlku a nahřívejte ve vodní lázni za občasného promíchání tak dlouho, dokud se máslo a čokoláda nerozpustí a nespojí. Pak vypněte plamen.
Do mísy rozklepněte vajíčka, nasypte cukr a vyšlehejte vařečkou nebo šlehačem dohladka (měly by se objevit bublinky). Do této směsi vmíchejte kakao a nalijte směs másla s čokoládou, která by už v tu chvíli měla být mírně prochladlá (nesmí být horká). V menší misce promíchejte mouku s práškem do pečiva. Poté ji prosejte přes síto do směsi. Na závěr vmíchejte i oříšky nasekané nahrubo, část jich nechte na ozdobu.
Pekáč vyložte pečicím papírem, vlijte do něj směs a dejte péct. Zhruba za 35 minut budou brownies hotové. Nechte vychladnout.
4
Mezitím si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu se smetanou na polevu. Až brownies vychladnou, potřete je polevou a posypejte zbylými oříšky a chilli. Nechte je v chladu zatuhnout, pak pokrájejte na kostky.