Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a promícháme s anglickou slaninou nakrájenou na plátky. Přidáme česnek utřený se solí, pepř a majoránku. Směs urovnáme do hrnce (ten jsme před tím namočili do vody), přiklopíme a pečeme při 220 °C asi 45 minut. Podáváme s libovolným zeleninovým salátem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Eva Mlýnská
|14. 5. 2007 13:31
Když chcete křupavé tak musí být syrové, protože jinak vám vařené brambory i když v římském hrnci křupat nebudou.
Hana Rožníčková
|13. 5. 2007 18:25
Hm, syrové brambory a za 5 minut??? Tak nevím, nevím a ještě kvůli 5 min. rozpalovat troubu...
Eva Mlýnská
|13. 5. 2007 11:03
Paní Jitko není problém je udělat křupavé, stačí je péct pouhých 5 minut a budou křupavé. Za 45 min. budou sice dobré provoněné, ale určitě ne křupavé.
Jitka Malinova
|13. 4. 2007 14:07
Taky by mě zajímalo, jak to udělat, aby byly křupavé.
Marie Reich
|13. 4. 2007 13:47
Tak jsem si dnes konečně koupila římský hrnec a už se nemůžu dočkat, jak v něm dnes udělám večeři. Zkusím tento recept, manžel je bramborový
Anonym
|22. 11. 2006 08:39
Mám to před dokončením odklopit, aby to bylo křupavé ?
Blažena Halušková
|21. 11. 2006 12:23
Též jsem zakoupila římský hrnec a teď pátrám po receptech. Jenom pečené kuře a kachna nestačí.... Tohle zkusím
Hana Rožníčková
|7. 10. 2006 16:05
Dnes jsem zakoupila římský hrnec a toto papání asi zkusím.Je to velmi jednoduché, tak uvidíme.