Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory oloupejte, případně je pokrájejte na stejně velké kousky. Zalijte je v hrnci dostatečným množstvím studené vody, osolte lžičkou soli a vařte 8 minut.
2
Do pekáče nalijte 4 lžíce oleje a nechte je v troubě rozehřát. Vodu z brambor slijte a lehce s nimi zatřepte, aby se zakulatily. Do mísy nasypte polentu a špetku soli, přidejte brambory a potřásáním je v polentě obalte.
Brambory opatrně naskládejte do pekáče s rozpáleným olejem a vložte do trouby. Pečte 40 minut. Zbylý olej promíchejte s balzamikem, zálivkou brambory zakápněte a dopečte je dozlatova, asi 20 minut.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (únor/2020)