• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Křupavé bramboráky se zelným salátem
Napište svůj komentář k receptu

Křupavé bramboráky se zelným salátem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křupavé bramboráky se zelným salátem
Křupavé bramboráky se zelným salátem
Křupavé bramboráky se zelným salátem
Křupavé bramboráky se zelným salátem
Křupavé bramboráky se zelným salátem
Křupavé bramboráky se zelným salátem
Křupavé bramboráky se zelným salátem
Křupavé bramboráky se zelným salátem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Tradiční dozlatova usmažené bramboráky vonící česnekem a majoránkou zná každý. Zkuste je ale podávat s domácím křupavým zelným salátem s mrkví a pořádnou dávkou řeckého smetanového jogurtu.

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg brambory varný typ B
    • 100
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 100
      ml mléko
    • 4
      stroužek česnek 4-5 stroužků
    • 2
      lžička majoránka 2-3 lžičky
    • sůl
    • sádlo nebo olej, na smažení
  • salát
    • 1
      ks bílé zelí menší hlávka
    • 1
      ks červené zelí menší hlávka
    • 2
      lžíce mrkev
    • 1
      lžíce cukr krystal
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      hrst kopr čerstvý, nasekaný

Postup přípravy receptu

1
Připravte zelný salát. Obě zelí nakrouhejte na velmi tenké nudličky, mrkev očistěte a nastrouhejte nahrubo. Zelí dejte do mísy, zasypte cukrem a solí a důkladně rukama promačkejte, zelí zkřehne. Mrkev přidejte k zelí spolu s olejem a nasekaným koprem, promíchejte a dejte odležet do ledničky.
2
Polovinu brambor nastrouhejte najemno, druhou polovinu nahrubo, dejte je do cedníku a důkladně rukou vymačkejte, abyste se zbavili vody. Nastrouhané brambory dejte do mísy, přidejte mouku, vejce, mléko, sůl, utřený česnek, majoránku a dobře promíchejte.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
V pánvi rozehřejte tolik tuku, aby vytvořil souvislou, asi milimetrovou vrstvu. Lžící či naběračkou nalévejte těsto, tvořte ne moc silné placky a smažte je z obou stran dozlatova. Bramboráky podávejte s kopečkem řeckého jogurtu a poctivou dávkou zelného salátu. Vše ještě dochuťte pepřem.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (květen/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramboráky

Bramboráky

Bramboráčky s žampiony a cibulí

Bramboráčky s žampiony a cibulí

Bramboráky s povidly

Bramboráky s povidly

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Bramboráky FOOD
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Brambory Červené zelí Česnek Cukr krystal Hladká mouka Kopr Majoránka Mléko Mrkev Olivový olej Sádlo Sůl Vejce

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slané tyčinky z bramborového těsta

Slané tyčinky z bramborového těsta

Krůtí ragú se žampiony

Krůtí ragú se žampiony

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Buchty kynuté

Buchty kynuté

Frankfurtská polévka II.

Frankfurtská polévka II.

Koule Raffaelo

Koule Raffaelo

Slaný dort I

Slaný dort I

Nivová pomazánka s mozzarelou

Nivová pomazánka s mozzarelou

Kapustová polévka se slaninou

Kapustová polévka se slaninou

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

31
Brusinková vodka
Brusinková vodka
20
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
20
Cuketová bábovka
Cuketová bábovka
19
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
19
Ratatouille
Ratatouille

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou foccaciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Ženy.cz Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Blesk.cz Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Křupavá ryba s kedlubnou a petrželkovým pyré
Křupavá ryba s kedlubnou a petrželkovým…
Křupavé bramboráčky s křenem
Křupavé bramboráčky s křenem
Křupavé bramboráky
Křupavé bramboráky
Křupavé brambory s polentou
Křupavé brambory s polentou
Křupavé brownies s chilli
Křupavé brownies s chilli
Křupavé cibulové kroužky
Křupavé cibulové kroužky
  • Recepty.cz
  • Křupavé bramboráky se zelným salátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact