lžíce
strouhaný křen
čerstvý, dle pikantnosti, cca
sůl
pepř mletý
70
g
hrubá mouka
cca
olej
nebo sádlo na smažení
Postup přípravy receptu
1
Oloupané brambory nastrouháme do mísy na hrubém struhadle. Přidáme čerstvě nastrouhaný křen najemno, vejce, drobně pokrájenou slaninu, osolíme a opepříme a dobře promícháme. Přisypeme trochu hrubé mouky, opět dobře promícháme a tvoříme bramboráčky.
Lžící nabíráme bramborovou směs, do rozpálené pánve s trochou oleje nebo sádla klademe hromádky, které lžící zploštíme na placičku a smažíme v rozpáleném tuku dozlatova a dokřupava z obou stran. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný olej a podáváme.
3
Podáváme samostatně, dozdobit je můžeme troškou strouhaného křenu. Bramboráčky můžeme použít i jako přílohu k minutkám (kaťák...)