• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Křupavá ryba s kedlubnou a petrželkovým pyré
Napište svůj komentář k receptu

Křupavá ryba s kedlubnou a petrželkovým pyré

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křupavá ryba s kedlubnou a petrželkovým pyré
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 6
      ks ryba (filety, jakákoliv pevná ryba, např. siven)
    • 2
      ks kedlubna větší, oloupané, zbavené dřevnatých částí a nakrájené na kousky (několik lístků si ponechte)
    • sůl
    • muškátový oříšek (čerstvě nastrouhaný)
    • 5
      lžíce máslo (nechte rozpouštět na pánvi, až zezlátne a začne oříškově vonět)
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • citronová šťáva
  • Na pyré
    • 1
      lžíce máslo (studené)
    • 150
      ml zeleninový vývar
    • 50
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      špetka citronová kůra
    • 1
      lžíce petrželka

Postup přípravy receptu

1
Kousky kedluben povařte na mírném plameni ve vývaru, asi 20 minut. Vývar slijte a většinu rozmixujte s asi pětinou kedlubnových kousků, smetanou, citronovou kůrou, petrželkou a studeným máslem na pyré. Dochuťte pepřovou solí, muškátovým oříškem a ještě znovu prohřejte. Zbylé kousky kedlubny promíchejte s lístky, zhnědlým máslem a dochuťte pepřovou solí a muškátovým oříškem.
2
Kousky filetů obalte v mouce a na středním plameni osmažte kůží dolů ve 2 lžících zhnědlého másla, přesně 2 minuty. Otočte a smažte ještě 1 minutu, přidejte zbylé máslo, zakápněte citronovou šťávou.
3
----
4
//Recept od bavorského šéfkuchaře Alfonse Schuhbecka//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená mrkev s petrželkovým pestem

Pečená mrkev s petrželkovým pestem

Pečená ryba s karotkovým pyré

Pečená ryba s karotkovým pyré

Ryba naostro na kapustovém pyré

Ryba naostro na kapustovém pyré

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dsimca | 16. 8. 2012 23:39

    Úžasné! Je neuvěřitelné jak se dá z kedlubny vytvořit tak dobrá věc jako toto pyré. Dávám za 1 a všem vřele doporučuji :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Hladká mouka Kedlubna Máslo Muškátový oříšek Petrželka Ryba Smetana ke šlehání Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Listové řezy s krémem

Listové řezy s krémem

Třešňový koláč II.

Třešňový koláč II.

Ořechový chléb II.

Ořechový chléb II.

Italská bábovka II.

Italská bábovka II.

Brambory se sýrovou náplní

Brambory se sýrovou náplní

Friulské frico

Friulské frico

Dresing z kysané smetany

Dresing z kysané smetany

Česnečka pro labužníky

Česnečka pro labužníky

Quinoa s houbami ala houbový kuba

Quinoa s houbami ala houbový kuba

Doporučujeme

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

30
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami
Strouhaný koláč s…
18
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou
Nudle s hovězím masem a…

Zajímavé články

7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
AHA.cz Brzobohatá u konce s dechem: Nekompromisní rozhodnutí Ondřeje

Brzobohatá u konce s dechem: Nekompromisní rozhodnutí Ondřeje

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Ženy.cz Barvy podzimu 2025: Která z nich ovládne váš šatník?

Barvy podzimu 2025: Která z nich ovládne váš šatník?

Blesk.cz Naplněné obavy prince Harryho: Pronásledován stalkerkou!

Naplněné obavy prince Harryho: Pronásledován stalkerkou!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Výklad karet Lenormand na říjen: Kdo potká osudovou lásku a kdo zbohatne?

Výklad karet Lenormand na říjen: Kdo potká osudovou lásku a kdo zbohatne?

Další doporučené recepty:

Křidýlka v marinádě z ančoviček a česneku
Křidýlka v marinádě z ančoviček a…
Křížaly - sušená jablka
Křížaly - sušená jablka
Křupavá cizrna s pikantní zálivkou
Křupavá cizrna s pikantní zálivkou
Křupavé bramboráčky s křenem
Křupavé bramboráčky s křenem
Křupavé bramboráky
Křupavé bramboráky
Křupavé bramboráky se zelným salátem
Křupavé bramboráky se zelným salátem
  • Recepty.cz
  • Křupavá ryba s kedlubnou a petrželkovým pyré
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact