Uzený bůček nakrajíme na plátky cca 2 mm silné, "anglická" slanina se prodává už nakrájená. Na velký mělký talíř položíme 2 vrstvy papírových utěrek, na ně položíme plátky bůčku a navrch dáme jednu papírovou utěrku. Plátky se nesmí překrývat. Dáme do mikrovlnky, nastavíme maximální výkon a čas: 2 plátky cc 1 a půl minuty, každý další plátek cca 15-20 vteřin navíc.
Muzu rict, ze jsem nadsena! Bez spineni panve a smazeni, hodne tuku jde pryc... vyborny! Opravdu je to jeden z nej napadu, co se pomeru jednoduchost-vysledek tyce, bych rekla. Doporucuji.
roman
|14. 10. 2010 10:12
hm bylo to jen teple a cas jsem prodlouzil 2 krat.
Hana Janovská
|14. 11. 2009 17:17
Právě jsem to zkusila - vydává to z mikrovlnky hrůzné zvuky, ale výsledek je perfektní. Slanina není tak šťavnatá jako z pánve, ale je vynikající.
Táňa K.
|25. 3. 2009 17:36
Hmm, už ten název je lákavý. Miluju opékanou šťavnatou slaninu, která se v Anglii podává v rámci bohaté snídaně. Nikde jinde jsem zatím nejedla lepší. Určitě ji vyzkouším i v našich podmínkách podle tohoto Vašeho receptu.