• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krtkův dort na plech
Napište svůj komentář k receptu

Krtkův dort na plech

autor: malačinka
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krtkův dort na plech
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 320
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 200
      ml mléko
    • 180
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 3
      lžíce kakao
    • 200
      ml olej
  • Pudink
    • 250
      ml mléko
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 4
      lžíce cukr
  • Stracciatelový krém
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      kelímek zakysaná smetana
    • puding uvařený
    • 4
      ks banány

Postup přípravy receptu

1
Na začátek si uvaříme hustý sladký pudink, dle tohoto receptu je pudink příliš hustý a v krému pak zůstávají pucky, proto já osobně doporučuji mléka minimálně 300 ml. Necháme vychladnout.
2
Těsto : Oddělíme žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru ušleháme pěnu, do které postupně zašleháme mléko a olej. Do takto připravené směsi po částech zašleháme mouku smíchanou s kakaem a práškem do poečiva. Z bílků vyšleháme sníh, který opatrně vmícháme do těsta.
3
Vylijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a pečeme na 160°C cca 30 min.
4
Krém: V míse ušleháme zakysané smetany s tvarohem. Do této hmoty po lžících zašleháme vychladlý pudink, poté nastrouhanou čokoládu a vanilkový cukr. Nakonec vyšleháme smetanu (bez stužovače) a vmícháme do krému.
5
Když je těsto upečené a prochladlé, naznačíme si na vrchu nožem okraje a prostředek vydlabenme lžící ale ne až na dno, necháváme 1 - 2cm těsta.
6
Vydlabané těsto uložíme do misky. Banány oploupeme a překrojíme podélně na poloviny, poté skládáme do vydlabaného prostoru. Na banány rovnoměrně nanesem stracciatelový krém a uhladíme. Vydlabané těsto v misce prsty rozdrobíme a touto drobenkou rovnoměrně posypeme povrch dortu. Nakonec rukama drobenku lehce přitlačíme a celý povrch lehce dorovnáme.
7
Dáme stuhnout do chladu. Dort je náročněší na práci i pěněženku, ale je opravdu vynikající, vypadá skvěle a určitě stojí zato ho minimálně vyzkoušet.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí krtkův dort

Domácí krtkův dort

Krtkův dort II.

Krtkův dort II.

Domácí krtkův dort na plechu

Domácí krtkův dort na plechu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Majda | 5. 8. 2016 19:50

    Tak jsem to zdárně dodělala ,tak zítra, jsem zvědavá jak bude chutnat :-) a ta práce s tím to byla radost ,šlo to samo a né jak psala paní..asi si to neumí zorganizovat díky ;-)

  • Naďa | 29. 3. 2016 12:02

    Nejdýl trvá chlazení,jinak v pohodě :)

  • neuměl | 20. 11. 2014 20:22

    No tak tím bych se moc nechlubila.že jsem z oboru.Tohle zvládne i dítě a hlavně musíš si to umět zorganizovat.A netuším nad čím jsi strávila půl dne za hodku a půl je hotov. O:-)

  • Radka | 1. 3. 2014 18:54

    Zase taková tragédie to není. Metly stačilo umýt jednou - první šlehám bílky, metly nemyju a šlehám žloutky s cukrem a ostatními surovinami. Umyju a pak vyšlehám šlehačku a metlami od šlehačky zbytek ingrediencí na krém. Misky jsem si umyla taky, to je pravda, ale ty dvě misky byly umyté během minuty. Práce všeho všudy na hodinu a půl nejvýš a kuchyň uklizená za dvě minuty. Myslím, že to bez problémů zvládne i ten začátečník.

  • Peťulka07 | 28. 2. 2014 19:09

    Dělalo se mi to parádně, jen jsem dala místo kakaa Granko a dort je hrozně světlý :(... Chladí se na zítra v ledničce, tak jsem zvědavá, jaký bude :)!.. Vyřízla jsem z plátu čísla 25 a přiložila fotku.

  • MÍLA | 27. 7. 2013 18:08

    Musím se omluvit, že jsem pohanila recept, podávala jsem dort až druhý den, přes noc byl vledničce. Dle ohlasu strávníků, musím přehodnotit, považovali ho všichni za výtečný!!!!!!

  • MÍLA | 26. 7. 2013 13:36

    Práce jako na kostele, celá kuchyn a všechno nádobí zaflákané, třeba smývat, protože misky a šlehač je pořád třeba čistý, práce na půl dne, spousta materiálu, co to stálo nepočítám, výsledek rozpačitý, nic moc, dalo se to jíst. A to jsem z oboru, pro začínající nedoporučuji. :'(

  • Alena | 27. 9. 2012 16:38

    jeden z nejlepších receptů na těchto stránkách, opravdu výborný ;-)

  • Onara1997 | 24. 11. 2011 15:23

    Bylo to vynikající. :)

  • markéta H. | 24. 6. 2011 07:49

    Leni, zkuste posyp víc přimáčknout ke krému, ale to zas není takový problém, hlavně, že chutná ;-)

  • Lenka | 14. 5. 2011 18:30

    Zákusek se povedl,krém byl fajn,ale rozdrobený piškot navrchu se docela drolil a padal.Má to tak být,anebo je v něčem problém?

  • vilda babič | 23. 11. 2009 14:25

    chutnalo, moc dobré, jen do krému jsem musela přidat cukr, s jedním vanil. cukrem to pro nás slaďouše nebylo vůbec sladké :o)),

  • Eva Červenková | 3. 10. 2009 11:36

    Andreo, a taky do sebe "nenaperete" spoustu éček!chystám se ho péct zítra k tatkovým narozeninám :-)

  • Markéta H. | 7. 9. 2009 10:03

    Andreo: Rozdíl je v tom, že tento dort na plech je domácí, jistě za něj budete pochválena a budete z mít z výsledku radost mnohem víc než ze smíchání prášku a uplácání.

  • A B | 4. 9. 2009 20:35

    tento recept mi přišel mailem i s fotečkama, tak jsem jej po obědě upekla. Má sice tuhnout do druhého dne v lednici, ale už jsme jej zkoušeli, je vynikající. Banánů jsem dala 5, ikdyž byly veliké, bylo to akorát pokryté. Puding jsem dala s banánovou příchutí. dávám 1.

  • Markéta H. | 14. 8. 2009 08:19

    Andreo, rozdíl mezi dortem v pytlíku a dortem tímto na plechu je mimojiné ve velikosti, dále pak v obsahu chemie a v neposlední řadě v přípravě. pokud připravujete buchty raději z pytlíku, nic Vám v tom nebrání...já osobně ale dávám přednost věcem připraveným doma, tím spíše když objevím recept na domácí přípravu moučníku, který mi chutnal už z pytlíku. :)

  • Jana Peková | 13. 8. 2009 22:57

    Byl výborný ...1.

  • Andrea Rubešová | 13. 8. 2009 16:15

    Dokážete mi vysvětlit, jaký je rozdíl mezi rozdrobeným dortem v pytlíku a rozdrobeným dortem na plechu, když se to sype úplně stejně???

  • Heda Konečná | 11. 8. 2009 13:49

    Pekla jsem, je výborný, krém je fantastický na léto nádherně osvěžující. Jen jsem dala více banánů 4 jsou málo. Hodnotím 1*

  • Jana Řezníčková | 28. 7. 2009 09:58

    Markéto, určitě zanedlouho vyzkouším, protože syn miluje tento krtkův dort a já ho dělám poměrně často, ale nemám ráda to "drobení", když to padá po stole, je z toho binec. Proto vítám tento recept a určitě dám vědět, jak chutnal !!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty Krtkův dort
Moučníky Dorty Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Čokoláda na vaření Cukr Hladká mouka Kakao Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Olej Prášek do pečiva Puding Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Zakysaná smetana

Domácí krtkův dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Honzovy buchty

Honzovy buchty

Zelná polévka III.

Zelná polévka III.

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

Ajťácké Chilli con carne

Ajťácké Chilli con carne

Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Těstoviny se žampiony ala pizza

Těstoviny se žampiony ala pizza

Arašídové sušenky

Arašídové sušenky

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Kachna s nádivkou - nejen velikonoční

Kachna s nádivkou - nejen velikonoční

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Domácí krtkův dort

Poslední sledované recepty

37
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
32
Bůček plněný kysaným zelím
Bůček plněný kysaným…
26
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
Klasické lečo
Klasické lečo
25
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…

Zajímavé články

Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Blesk.cz Vážná nemoc režiséra Jiřího Adamce (77): Po měsících dohadů… Smutné setkání s Bleskem!

Vážná nemoc režiséra Jiřího Adamce (77): Po měsících dohadů… Smutné setkání s Bleskem!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Další doporučené recepty:

Krtkovy muffiny
Krtkovy muffiny
Krtkův dort
Krtkův dort
Krtkův dort II.
Krtkův dort II.
Krupicová kaše
Krupicová kaše
Krupicová kaše
Krupicová kaše
Krupicová kaše
Krupicová kaše
  • Recepty.cz
  • Krtkův dort na plech
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact