Olej, cukr a žloutky utřeme do pěny. Mouku smísíme s kakaem a práškem do pečiva. Následně zašleháme mléko a sníh, který jsme si udělali z bílku, které nám zbyly. Vlijeme do formy a dáme péct. Pečeme asi 30 minut.
2
Po obvodu vychladlého korpusu vytvoříme nožem kruh (asi 2 cm od kraje). Vnitřek korpusu vydlabeme lžící do zvláštní mísy, dáme pozor, aby se nám na dně korpusu nevytvořily díry.
3
Náplň uděláme tak, že uvaříme pudink a necháme ho vychladnout. Mezitím si uděláme šlehačku a vyšleháme ji s tvarohem a vychladlým pudingem. Aby jsme vytvořili straciatellový efekt, přidáme nasekanou čokoládu. Do vydloubané díry v korpusu dáme banány rozdělené na půl, nahoru a po stranách navršíme krém a posypeme těstem, které jsem předtím vydloubali.
kolik mléka se má dát do toho korpusu? nepíše se to tu
maru hlinková
|9. 9. 2010 12:20
Dort jsem dělala jako 18, dopadlo to výborně, zkusím přidat fotku.M
Kamila Kleskeňová
|10. 3. 2008 19:41
Taky se mi zda ze je lepsi nez kupovany a hlavne vime co v nem je. S tim tvarem mam uplne stejnou zkusenost, vzdy se mi na talirku rozjel...musim nejak vyzkoumat co s tim.
Terdik
|9. 3. 2008 14:17
opravdu LUXUSNÍ! zdá se mi mnohem lepší než kupovaný dort, krém (s pudinkem a tvarohem) je skvělý a osvěžující opravdu honotím za 1*!!!mám pouze jednu vadu - a to, že celkem špatně drží tvar, kopule drží krásně, ale jednotlivé díly je umění pěkně na talíři umístit, moc moc dobré určitě budu dělat znova!***
Kamila Kleskeňová
|26. 1. 2008 10:27
kdyz chci slehat slehacku tu v prasku smicham s mlikem a se ztuzovacem a vysleham.
Hana
|24. 1. 2008 08:58
Prosím můžu se zeptat, kdy mám přidat ten ztuhovač šlehačky?
Kamila Kleskeňová
|29. 12. 2007 09:57
Trochu jsem recept upravila a hlavne zjednodusila krem. Na krem je potreba jen 1 slehacka v prasku od dr.oetkra, 1 ztuzovac slehacky a coko kousky.Dort se povedl jeste lepe nez s uvedenym receptem.
Kamila Kleskeňová
|10. 11. 2007 19:13
Tak at se povede jeste lip jak od oetkera
Lucie Svobodová
|9. 11. 2007 15:37
Mňam dokonalej nádhernej dortíček. Ještě koupím tvaroh a jdu na něho. Donesu ochutnat
Kamila Kleskeňová
|7. 11. 2007 16:19
No reknete, ze vypada uplne jako z obchodu? az na ten rozdil ze v tomhle nejsou zadny umely ecka
Kamila Kleskeňová
|3. 11. 2007 12:48
Tak, vcera se mi dortik povedl, dneska uz zbyva jen pulka
Kamila Kleskeňová
|2. 11. 2007 13:24
V pohode) A hadejte co zrovna delam? Cekam nez mi vychladne korpus abych mohla jit vyhrabavat krtinec...
Gábina H
|1. 11. 2007 15:24
Kamilo, sorry, asi si sedím na vedení :-))
Kamila Kleskeňová
|1. 11. 2007 14:21
To mi doslo Ptam se ostatnich.
Gábina H
|1. 11. 2007 09:16
Kamilo, to je právě ten "dort naruby" od Oetkera, který jsem vyzkoušela.
Linda Klein
|31. 10. 2007 16:36
Ja jsem taky vyzkousela "Krtkuv dort naruby", ale cela rodina se shodla na tom, ze klasicky "krtek" je lepsi. Ale znate to, sto lidi sto chuti :-))
Kamila Kleskeňová
|31. 10. 2007 14:32
Videla jsem obraceny krtkuv dort od dr.oetkra, ale ja jsem spis priznivec cokolady a coko dortu Ten bily se mi na pohled moc nezdal, ale treba je jeste lepsi. Meli jste ho uz nekdo??
Gábina H
|31. 10. 2007 11:11
Minulý víkend jsme dělala "Krtkův dort naruby", který nám moc chutnal, někdo říkal, že je lepší než ten klasický. Piškot byl světlý, náplň čokoládovo-šlehačková s kousky bílé čokolády. Myslím, že by to šlo udělat ze šlehačky s rozpuštěnými kaštany.