• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krtkův dort - dobrý korpus
Napište svůj komentář k receptu

Krtkův dort - dobrý korpus

autor: pafca
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krtkův dort - dobrý korpus
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      ks vejce
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      hrnek moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1,50
      hrnek polohrubá mouka
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      lžíce kakao holandské - množství podle chuti
    • 2
      lžíce pudinkový prášek vanilkový
    • 0,50
      hrnek olej
  • Krém
    • 6
      lžíce moučkový cukr množství cukru dle chuti
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 400
      g měkký tvaroh homogenizovaný
    • 2
      balíček ztužovač šlehačky pokud použijete kvalitní šlehačku a homogenizovaný tvaroh není potřeba
    • 500
      ml smetana ke šlehání min. 31 % tuku
    • 1
      hrnek hořká čokoláda opět množství dle chuti
  • Ovoce
    • 5
      ks banány množství podle velikosti banánů

Postup přípravy receptu

1
Dávkování: 1 hrneček = 200 ml; 1 lžíce = vrchovatá polévková lžíce
2
V jedné míse si připravíme sypkou směs - smícháme mouku, kakao, kypřící prášek a vanilkový pudinkový prášek.
3
V druhé míse vyšleháme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej a nakonec vlažné mléko. Poté do této tekuté části postupně přimícháváme sypkou směs. Nakonec ušleháme z bílku tuhý sníh a lehce vmícháme do těsta. (Pokud nám zbyly z přípravy nějakého pokrmu bílky, můžeme je použít, korpus bude nadýchanější.)
4
Těsto vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy (používám formu o průměru 23 cm).
5
Prvních 10 minut pečeme na 180°C, poté stáhneme na 150°C a pomalu dopékáme cca 30 minut.
6
Po vychladnutí korpus vydlabeme (cca 1 cm od okraje, 1 až 1,5 cm do hloubky - podle výšky korpusu). Vydlabanou část korpusu rozdrobíme a necháme stranou na dokončení dortu. Na vydlabaný korpus poklademe podélně rozpůlené banány.
7
Připravíme si krém. V míse vyšleháme tvaroh s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme do tuha vyšlehanou smetanu (do které jsme případně přidali ztužovač) a vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu. (Do krému můžeme přidat banánové aroma).
8
Takto připravený krém naneseme na korpus s banány - snažíme se vytvořit kopeček jako krtinec. Vytvarovaný dort posypeme rozdrobeným korpusem a lehce drobky korpusu ke krému přitlačíme.
9
Hotový dort dáme řádně vychladit do lednice.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí krtkův dort

Domácí krtkův dort

Krtkův dort na plech

Krtkův dort na plech

Domácí krtkův dort na plechu

Domácí krtkův dort na plechu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pafca | 2. 2. 2014 07:48

    Dobrý den, vkládala jsem recept poprvé a zobrazily se tam ingredience, které se při vybírání zařadily do kolonky nenalezené. Takže řádku "Ingredience" si prosím nevšímejte, je tam navíc. Za což se omlouvám. Je možné ho nějak vymazat?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty Krtkův dort
Moučníky Dorty Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Hořká čokoláda Kakao Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Pudinkový prášek Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce Ztužovač šlehačky

Domácí krtkův dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křupavý bůček

Křupavý bůček

Ohavečské košíčky

Ohavečské košíčky

Nedělní jablečný koláč

Nedělní jablečný koláč

Květákový nákyp s kuřecím masem

Květákový nákyp s kuřecím masem

Perníková buchta s jablky

Perníková buchta s jablky

Košíčky z listového těsta

Košíčky z listového těsta

Řezy Margot

Řezy Margot

BLT sendvič

BLT sendvič

Vynikající Cookies

Vynikající Cookies

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Domácí krtkův dort

Poslední sledované recepty

31
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
18
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Špekové knedlíky
Špekové knedlíky

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Aneta Krejčíková: Anděl v krajce!

Aneta Krejčíková: Anděl v krajce!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

  • Recepty.cz
  • Krtkův dort - dobrý korpus
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact