• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krtkův dort - dobrý korpus
Napište svůj komentář k receptu

Krtkův dort - dobrý korpus

autor: pafca
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krtkův dort - dobrý korpus
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      ks vejce
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      hrnek moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1,50
      hrnek polohrubá mouka
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      lžíce kakao holandské - množství podle chuti
    • 2
      lžíce pudinkový prášek vanilkový
    • 0,50
      hrnek olej
  • Krém
    • 6
      lžíce moučkový cukr množství cukru dle chuti
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 400
      g měkký tvaroh homogenizovaný
    • 2
      balíček ztužovač šlehačky pokud použijete kvalitní šlehačku a homogenizovaný tvaroh není potřeba
    • 500
      ml smetana ke šlehání min. 31 % tuku
    • 1
      hrnek hořká čokoláda opět množství dle chuti
  • Ovoce
    • 5
      ks banány množství podle velikosti banánů

Postup přípravy receptu

1
Dávkování: 1 hrneček = 200 ml; 1 lžíce = vrchovatá polévková lžíce
2
V jedné míse si připravíme sypkou směs - smícháme mouku, kakao, kypřící prášek a vanilkový pudinkový prášek.
3
V druhé míse vyšleháme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej a nakonec vlažné mléko. Poté do této tekuté části postupně přimícháváme sypkou směs. Nakonec ušleháme z bílku tuhý sníh a lehce vmícháme do těsta. (Pokud nám zbyly z přípravy nějakého pokrmu bílky, můžeme je použít, korpus bude nadýchanější.)
4
Těsto vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy (používám formu o průměru 23 cm).
5
Prvních 10 minut pečeme na 180°C, poté stáhneme na 150°C a pomalu dopékáme cca 30 minut.
6
Po vychladnutí korpus vydlabeme (cca 1 cm od okraje, 1 až 1,5 cm do hloubky - podle výšky korpusu). Vydlabanou část korpusu rozdrobíme a necháme stranou na dokončení dortu. Na vydlabaný korpus poklademe podélně rozpůlené banány.
7
Připravíme si krém. V míse vyšleháme tvaroh s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme do tuha vyšlehanou smetanu (do které jsme případně přidali ztužovač) a vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu. (Do krému můžeme přidat banánové aroma).
8
Takto připravený krém naneseme na korpus s banány - snažíme se vytvořit kopeček jako krtinec. Vytvarovaný dort posypeme rozdrobeným korpusem a lehce drobky korpusu ke krému přitlačíme.
9
Hotový dort dáme řádně vychladit do lednice.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí krtkův dort

Domácí krtkův dort

Krtkův dort na plech

Krtkův dort na plech

Domácí krtkův dort na plechu

Domácí krtkův dort na plechu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pafca | 2. 2. 2014 07:48

    Dobrý den, vkládala jsem recept poprvé a zobrazily se tam ingredience, které se při vybírání zařadily do kolonky nenalezené. Takže řádku "Ingredience" si prosím nevšímejte, je tam navíc. Za což se omlouvám. Je možné ho nějak vymazat?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty Krtkův dort
Moučníky Dorty Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Hořká čokoláda Kakao Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Pudinkový prášek Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce Ztužovač šlehačky

Domácí krtkův dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Starodávné buchty

Starodávné buchty

Pomazánka z makrely

Pomazánka z makrely

Bounty řezy

Bounty řezy

Pomazánka na jednohubky

Pomazánka na jednohubky

Mrkvový salát III

Mrkvový salát III

Piškotová roláda podle Lidušky

Piškotová roláda podle Lidušky

Utopenci z vajec

Utopenci z vajec

Trhané vepřové

Trhané vepřové

Švestkový crumble

Švestkový crumble

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Domácí krtkův dort

Poslední sledované recepty

275
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…
178
Vepřový guláš s mrkví
Vepřový guláš s mrkví
147
„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů
„Šiml“: makovo-tvarohová…
93
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
57
Pečené kuře s rýží
Pečené kuře s rýží

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Smutek hvězd po smrti Redforda (†89):  Pocta legendě i zlomené srdce

Smutek hvězd po smrti Redforda (†89): Pocta legendě i zlomené srdce

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

  • Recepty.cz
  • Krtkův dort - dobrý korpus
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact