Formu (24 cm) lehce vytřete máslem a vyložte pečicím papírem. Oddělte bílky od žloutků.
Máslo utřete s oběma cukry do hladkého krému. Postupně do něj zašlehejte žloutky. Přidejte mléko, mouku s práškem do pečiva, kakao a už jen vařečkou spojte. Z bílků a špetky soli ušlehejte pevný sníh a ten zlehka vmíchejte do těsta.
Těsto přesuňte do formy, uhlaďte povrch, dejte do trouby vyhřáté na 160 °C a pečte 20 až 30 minut.
Propečení otestujte špejlí. Korpus nechte zcela vychladnout.
3
Na náplň vyšlehejte smetanu spolu s moučkovým cukrem a ztužovačem. Smetana musí být dobře vychlazená.
Do hotové šlehačky už při nízké rychlosti postupně zašlehejte tvaroh. Čokoládu nasekejte na malé kousky a zlehka ji vmíchejte do krému.
Korpus nožem seřízněte tak, aby byl rovný. Lžící pak opatrně vydlabejte korpus, asi 1–2 cm, okraje ponechte.
Zbytky korpusu dejte do misky a rozdrobte. Banány přepulte a vyložte jimi dno korpusu, na ně navršte kopec krému. Krémem potřete i bok korpusu. Vše posypte pořádnou vrstvou drobečků a uložte do ledničky.