• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krtkův dort
Napište svůj komentář k receptu

Krtkův dort

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 18
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krtkův dort
Krtkův dort
Krtkův dort
Krtkův dort
Krtkův dort
Krtkův dort
4fotografie
Nahrát fotku
 

Krtkův dort dříve nesměl chybět na žádné dětské oslavě. Ozdobený jedlými květy ale zkrášlí i velikonočně prostřenou tabuli.

Domácí krtkův dort připravíte levou zadní i bez krabice!

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 125
      g máslo změklé + na formu
    • 125
      g cukr krupice
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 5
      lžíce mléko
    • 150
      g hladká mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 50
      g kakao
    • sůl špetka
  • Náplň
    • 400
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      balení ztužovač šlehačky
    • 120
      g cukr moučka
    • 250
      g tučný tvaroh
    • 80
      g čokoláda hořká
    • 4
      ks banány

Postup přípravy receptu

1
Formu (24 cm) lehce vytřete máslem a vyložte pečicím papírem. Oddělte bílky od žloutků. Máslo utřete s oběma cukry do hladkého krému. Postupně do něj zašlehejte žloutky. Přidejte mléko, mouku s práškem do pečiva, kakao a už jen vařečkou spojte. Z bílků a špetky soli ušlehejte pevný sníh a ten zlehka vmíchejte do těsta.

RADA: Šlehání sněhu

2
Těsto přesuňte do formy, uhlaďte povrch, dejte do trouby vyhřáté na 160 °C a pečte 20 až 30 minut. Propečení otestujte špejlí. Korpus nechte zcela vychladnout.
3
Na náplň vyšlehejte smetanu spolu s moučkovým cukrem a ztužovačem. Smetana musí být dobře vychlazená. Do hotové šlehačky už při nízké rychlosti postupně zašlehejte tvaroh. Čokoládu nasekejte na malé kousky a zlehka ji vmíchejte do krému.

RADA: 90 nejkrásnějších ovocných dortů

4
Korpus nožem seřízněte tak, aby byl rovný. Lžící pak opatrně vydlabejte korpus, asi 1–2 cm, okraje ponechte. Zbytky korpusu dejte do misky a rozdrobte. Banány přepulte a vyložte jimi dno korpusu, na ně navršte kopec krému. Krémem potřete i bok korpusu. Vše posypte pořádnou vrstvou drobečků a uložte do ledničky.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí krtkův dort

Domácí krtkův dort

Krtkův dort II.

Krtkův dort II.

Domácí krtkův dort na plechu

Domácí krtkův dort na plechu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD Velikonoce
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Čokoláda Cukr Cukr krupice Hladká mouka Kakao Máslo Mléko Prášek do pečiva Smetana Sůl Tučný tvaroh Vanilkový cukr Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkvová bábovka

Mrkvová bábovka

Fofr cuketa na řecký způsob

Fofr cuketa na řecký způsob

Sekaná jako roštěná

Sekaná jako roštěná

Kuřecí noky do polévky

Kuřecí noky do polévky

Zelný salát s mrkví a paprikou

Zelný salát s mrkví a paprikou

Bramborové hrudky - smažené

Bramborové hrudky - smažené

Jednoduché tiramisu

Jednoduché tiramisu

Jidáše - medové

Jidáše - medové

Debrecínská polévka se zeleninou

Debrecínská polévka se zeleninou

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

78
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
75
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
50
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
50
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
49
Domácí BBQ omáčka
Domácí BBQ omáčka

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Kroužky z nivy
Kroužky z nivy
Krowky
Krowky
Krtkovy muffiny
Krtkovy muffiny
Krtkův dort II.
Krtkův dort II.
Krtkův dort na plech
Krtkův dort na plech
Krupicová kaše
Krupicová kaše
  • Recepty.cz
  • Krtkův dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact