Kroupy nasypeme do cedníku a propláchneme pod tekoucí vodou. Přesypeme do hrnce, zalijeme studenou vodou, necháme nabobtnat, pak osolíme a uvaříme téměř doměkka. Párky nakrájíme na špalíčky, s majoránkou a kroupami dáme do vetšího hrnce a zalijeme vývarem. Cibuli a mrkev pokrájíme nadrobno a společně orestujeme - přidáme ke kroupám. Přidáme růžičky brokolice a krátce podusíme. Pak přidáme přepůlená rajčátka ještě minutku dusíme. Osolíme opepříme a podáváme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Míša
|24. 4. 2016 23:13
Mám nejspíš dost blbej dotaz. Vznikne z toho polívka nebo tužší směska, která by se dala jíst s chlebem?
recepty 73
|23. 5. 2010 19:35
Moniko,jste zcela jistě bystrá žena a všimla jste si chyby,která mi unikla-omlouvám se(můj myšlenkový pochod byl rychlejší než....),leč s vyjadřováním je to horší... :-((.Fuj se na jídlo neříká-to vědí i děti z MŠ.
Ivana Šlapáková
|22. 5. 2010 08:46
Hm, to je váš osobní názor, místo párků bych dala možná kvalitnější maso, ale ne každý jí jídlo bez masa. Já musím taky do každého aspoň chuť masa propašovat. Jinak bych neobstála a nikdo by to nejed. Zastávám názor čím méňě masa, tím lépe, ale to fuj tam podle mě nepatří.
Monika Špinková
|22. 5. 2010 08:14
Tak nevím, brokolice se nám změnila asi na kapustu nebo špatně vidím? Proč ty párky do relativně zdravého jídla, fuj.