Koleno vykostíme a naporcujeme na větší kousky. Ty posolíme a počesnekujeme. Vložíme do misky, zalijeme vodou, promícháme a přiklopením další nádoby (např. malého talířku) vytlačíme z masa vodu. Dáme uležet do ledničky min. na 24 hodin.
2
Na dno pekáčku naskládáme pláty anglické slaniny, na ně položíme naložené maso, zalijeme smetanou a dáme péci.Podáváme s hranolkami, chutná i s chlebem a křenem.
Koleno se dá koupit i vykostěné, např. v Bille. Stačí jen odstranit kůži.
Jaroslava Oumarová
|30. 5. 2006 13:58
Díky za vysvětlení:-)
Jarmila Butulová
|29. 5. 2006 22:46
Nejprve maso s česnekovou vodou důkladně promíchám a potom přebytečnou vodu vytlačím.Česnek lépe ochutí maso.
Jaroslava Oumarová
|29. 5. 2006 11:14
Zní to dobře, jen mi to není úplně jasné s tou vodou. Když maso zaleju vodou, proč z něj následně tutéž vodu vytlačuju talířkem? Jsem při pondělku asi méně chápavá:-)))