Kroupy namočíme na dvě hodiny do studené vody, pak je uvaříme doměkka, scedíme a na cedníku propláchneme vařenou horkou vodou. Na trošce oleje osmažíme cibulku dozlatova, ke konci smažení přidáme orestovat pokrájenou klobásu i nastrouhaný česnek. Ke klobásové směsi vmícháme vařené kroupy, dochutíme solí, pepřem, majoránkou a promícháme.
2
Podáváme teplé, buď samotné nebo s krajíčkem čerstvého chleba a sklenicí chlazeného piva.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Irena
|21. 11. 2016 16:53
Výborné :-* prakticky vždy jsou kroupy a nějaká ta klobáska doma, takže dostupný a výborný recept :-))
Kouřilová
|7. 1. 2015 14:56
Zkusila jsem a nelituji.Manželovi také velmi chutnaly.Má rád takovéhle vesnické recepty,protože je zná z domova a já jim také brzy přišla na chuť jako kuchařky předemnou.Děkuji za recept.
Lenka Zimová
|29. 7. 2012 10:25
Máme rádi jídla z krup a ani tenhle recept nezklamal,děkuji za něj. :-* :-*
Slávka
|12. 4. 2012 16:17
Výborné, ale záleží hodně na druhu klobásy. Když je klobása hodně tučná je lepší přidat víc krup.
Marie Hromasová
|19. 1. 2012 20:01
Moc dobré, chutí hodně podobné kubovi.Děkuji za pěkný recept z krup.