• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kroupová jelita
Napište svůj komentář k receptu

Kroupová jelita

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 114
doba přípravy: 250 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kroupová jelita
Kroupová jelita
Kroupová jelita
Kroupová jelita
Kroupová jelita
Kroupová jelita
Kroupová jelita
5fotografií
Nahrát fotku
 

Kroupová jelita jsou klasikou tradičních českých zabijaček. Při jejich přípravě zužitkujete různé druhy vepřového masa, takže nic nepřijde nazmar. Podávat je můžete třeba se zelím a bramborami.

Suroviny

15 porce
    • 800
      g kroupy
    • 400
      ml vepřová krev
    • 500
      g vepřový bůček
    • 800
      g vepřové maso lalok
    • 700
      g vepřové maso plíce
    • 250
      g škvarky
    • 1
      lžíce vepřové sádlo
    • 150
      g cibule
    • 90
      g sůl
    • 1
      lžíce majoránka
    • 1
      lžíce nové koření mleté
    • 1
      lžíce mletý kmín
    • 1
      lžíce pepř mletý
    • 60
      g česnek utřený
    • vepřové kůže střívka na dokončení

Postup přípravy receptu

1
Dobře vyprané kroupy uvařte den předem doměkka, asi 30 minut. Propláchněte a nechte okapat. Druhý den je přelijte procezenou krví, dobře promíchejte a nechte je nasáknout.

RADA: Tip jak na domácí tlačenku!

2
Bok a lalok uvařte (asi 1 hodinu) a nechte vychladnout. Uvařte a nechte vychladnout plíce. Poté bok vykostíte a zbavte chrupavek, maso pak společně s lalokem nakrájejte nadrobno. Plíce umelte. Vše přidejte ke kroupám i se škvarky.
3
Rozehřejte sádlo a osmažte na něm pokrájenou cibuli. Přidejte k masové směsi, přimíchejte sůl, koření i česnek a vše dobře propracujte.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

4
Střívka dobře propláchněte a naplňte je prejtem, zašpejlujte. Vařte je asi 40 minut ve vodě těsně pod bodem varu. Pak je opláchněte ve studené vodě, rozložte a nechte vychladnout.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

Marinovaný vepřový bůček s povidly

Marinovaný vepřový bůček s povidly

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kroupy Majoránka Mletý kmín Nové koření mleté Pepř mletý Škvarky Sůl Vepřová krev Vepřové kůže Vepřové maso Vepřové sádlo Vepřový bůček

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Beránek piškotový

Beránek piškotový

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

Babiččina pudinková buchta

Babiččina pudinková buchta

Jarní ředkvičková pochoutka

Jarní ředkvičková pochoutka

Kretské tzatziky

Kretské tzatziky

Vajíčkový salát se salámem

Vajíčkový salát se salámem

Rebarborové čatní

Rebarborové čatní

Výborné domácí Koka sušenky

Výborné domácí Koka sušenky

Boží milosti F.O.O.D.

Boží milosti F.O.O.D.

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

38
Hospodský nakládaný hermelín
Hospodský nakládaný…
22
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
16
Hrnkové palačinky
Hrnkové palačinky

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Halloween slavných: Sexy Kubelková, Lela v latexu i nápaditá Leitgeb

Halloween slavných: Sexy Kubelková, Lela v latexu i nápaditá Leitgeb

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Další doporučené recepty:

Krocan ve vinném aspiku
Krocan ve vinném aspiku
Kroupo - vepřo (maso) - zelo
Kroupo - vepřo (maso) - zelo
Kroupová či pohanková bašta
Kroupová či pohanková bašta
Kroupová polévka s paprikovou klobásou
Kroupová polévka s paprikovou klobásou
Kroupová smaženice
Kroupová smaženice
Kroupové holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Kroupové holubce v bešamelu - plněné…
  • Recepty.cz
  • Kroupová jelita
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact