• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kroupová jelita
Napište svůj komentář k receptu

Kroupová jelita

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 68
doba přípravy: 250 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kroupová jelita
Kroupová jelita
Kroupová jelita
Kroupová jelita
Kroupová jelita
Kroupová jelita
Kroupová jelita
5fotografií
Nahrát fotku
 

Kroupová jelita jsou klasikou tradičních českých zabijaček. Při jejich přípravě zužitkujete různé druhy vepřového masa, takže nic nepřijde nazmar. Podávat je můžete třeba se zelím a bramborami.

Suroviny

15 porce
    • 800
      g kroupy
    • 400
      ml vepřová krev
    • 500
      g vepřový bůček
    • 800
      g vepřové maso lalok
    • 700
      g vepřové maso plíce
    • 250
      g škvarky
    • 1
      lžíce vepřové sádlo
    • 150
      g cibule
    • 90
      g sůl
    • 1
      lžíce majoránka
    • 1
      lžíce nové koření mleté
    • 1
      lžíce mletý kmín
    • 1
      lžíce pepř mletý
    • 60
      g česnek utřený
    • vepřové kůže střívka na dokončení

Postup přípravy receptu

1
Dobře vyprané kroupy uvařte den předem doměkka, asi 30 minut. Propláchněte a nechte okapat. Druhý den je přelijte procezenou krví, dobře promíchejte a nechte je nasáknout.

RADA: Tip jak na domácí tlačenku!

2
Bok a lalok uvařte (asi 1 hodinu) a nechte vychladnout. Uvařte a nechte vychladnout plíce. Poté bok vykostíte a zbavte chrupavek, maso pak společně s lalokem nakrájejte nadrobno. Plíce umelte. Vše přidejte ke kroupám i se škvarky.
3
Rozehřejte sádlo a osmažte na něm pokrájenou cibuli. Přidejte k masové směsi, přimíchejte sůl, koření i česnek a vše dobře propracujte.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

4
Střívka dobře propláchněte a naplňte je prejtem, zašpejlujte. Vařte je asi 40 minut ve vodě těsně pod bodem varu. Pak je opláchněte ve studené vodě, rozložte a nechte vychladnout.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

Marinovaný vepřový bůček s povidly

Marinovaný vepřový bůček s povidly

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kroupy Majoránka Mletý kmín Nové koření mleté Pepř mletý Škvarky Sůl Vepřová krev Vepřové kůže Vepřové maso Vepřové sádlo Vepřový bůček

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nedělní jablečný koláč

Nedělní jablečný koláč

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Zapečené těstoviny s rajčaty, klobáskou a balkánem

Zapečené těstoviny s rajčaty,…

Pečená sekaná v zelenině

Pečená sekaná v zelenině

Nakládaný králík se zakysanou smetanou  Dočík

Nakládaný králík se zakysanou…

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Závin z listového těsta se zelím a slaninou

Závin z listového těsta se zelím a…

Koprová omáčka s hříbky

Koprová omáčka s hříbky

Zapečené palačinky s kuřecím masem a sýrem

Zapečené palačinky s kuřecím masem a…

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

156
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
132
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
69
Bábovkový dort
Bábovkový dort
28
Královský švestkový dort
Královský švestkový dort
21
Náplň do tortill 2
Náplň do tortill 2

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Ženy.cz Poslední šance přihodit v aukci Akty X. Krása, která pomáhá ženám s rakovinou prsu

Poslední šance přihodit v aukci Akty X. Krása, která pomáhá ženám s rakovinou prsu

Blesk.cz Filmový svět v slzách! Zemřel ikonický herec Robert Redford (†89)!

Filmový svět v slzách! Zemřel ikonický herec Robert Redford (†89)!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Krocan ve vinném aspiku
Krocan ve vinném aspiku
Kroupo - vepřo (maso) - zelo
Kroupo - vepřo (maso) - zelo
Kroupová či pohanková bašta
Kroupová či pohanková bašta
Kroupová polévka s paprikovou klobásou
Kroupová polévka s paprikovou klobásou
Kroupová smaženice
Kroupová smaženice
Kroupové holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Kroupové holubce v bešamelu - plněné…
  • Recepty.cz
  • Kroupová jelita
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact