• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kroupová jelita
Napište svůj komentář k receptu

Kroupová jelita

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 13
doba přípravy: 250 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kroupová jelita
Kroupová jelita
Kroupová jelita
Kroupová jelita
Kroupová jelita
Kroupová jelita
Kroupová jelita
5fotografií
Nahrát fotku
 

Kroupová jelita jsou klasikou tradičních českých zabijaček. Při jejich přípravě zužitkujete různé druhy vepřového masa, takže nic nepřijde nazmar. Podávat je můžete třeba se zelím a bramborami.

Suroviny

15 porce
    • 800
      g kroupy
    • 400
      ml vepřová krev
    • 500
      g vepřový bůček
    • 800
      g vepřové maso lalok
    • 700
      g vepřové maso plíce
    • 250
      g škvarky
    • 1
      lžíce vepřové sádlo
    • 150
      g cibule
    • 90
      g sůl
    • 1
      lžíce majoránka
    • 1
      lžíce nové koření mleté
    • 1
      lžíce mletý kmín
    • 1
      lžíce pepř mletý
    • 60
      g česnek utřený
    • vepřové kůže střívka na dokončení

Postup přípravy receptu

1
Dobře vyprané kroupy uvařte den předem doměkka, asi 30 minut. Propláchněte a nechte okapat. Druhý den je přelijte procezenou krví, dobře promíchejte a nechte je nasáknout.

RADA: Tip jak na domácí tlačenku!

2
Bok a lalok uvařte (asi 1 hodinu) a nechte vychladnout. Uvařte a nechte vychladnout plíce. Poté bok vykostíte a zbavte chrupavek, maso pak společně s lalokem nakrájejte nadrobno. Plíce umelte. Vše přidejte ke kroupám i se škvarky.
3
Rozehřejte sádlo a osmažte na něm pokrájenou cibuli. Přidejte k masové směsi, přimíchejte sůl, koření i česnek a vše dobře propracujte.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

4
Střívka dobře propláchněte a naplňte je prejtem, zašpejlujte. Vařte je asi 40 minut ve vodě těsně pod bodem varu. Pak je opláchněte ve studené vodě, rozložte a nechte vychladnout.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

Marinovaný vepřový bůček s povidly

Marinovaný vepřový bůček s povidly

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kroupy Majoránka Mletý kmín Nové koření mleté Pepř mletý Škvarky Sůl Vepřová krev Vepřové kůže Vepřové maso Vepřové sádlo Vepřový bůček

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajská polévka s masem

Rajská polévka s masem

Křupavý bůček

Křupavý bůček

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Zapečené těstoviny co dům dal

Zapečené těstoviny co dům dal

Malinový dort - bez křoupání

Malinový dort - bez křoupání

Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Červená čočka a grilovaný lilek s cuketou

Červená čočka a grilovaný lilek s…

Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony

Dýňová polévka s bramborem a dýňovými…

Vepřové chipsy

Vepřové chipsy

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

26
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
22
Rybízový koláč jako od babičky
Rybízový koláč jako od…
21
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky

Zajímavé články

Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
AHA.cz Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Mimibazar Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Ženy.cz Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Blesk.cz Herec Ivan Trojan: Konec kariéry?! Seknul s divadlem

Herec Ivan Trojan: Konec kariéry?! Seknul s divadlem

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy 5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

Další doporučené recepty:

Krocan ve vinném aspiku
Krocan ve vinném aspiku
Kroupo - vepřo (maso) - zelo
Kroupo - vepřo (maso) - zelo
Kroupová či pohanková bašta
Kroupová či pohanková bašta
Kroupová polévka s paprikovou klobásou
Kroupová polévka s paprikovou klobásou
Kroupová smaženice
Kroupová smaženice
Kroupové holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Kroupové holubce v bešamelu - plněné…
  • Recepty.cz
  • Kroupová jelita
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact