• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krkovička z trouby na zelenině
Napište svůj komentář k receptu

Krkovička z trouby na zelenině

autor: Jana z VM
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krkovička z trouby na zelenině
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      plátek vepřová krkovice
    • 2
      ks cibule 1-2
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      ks petržel
    • 1
      ks celer
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 3
      ks nakládané okurky 2-3
    • 6
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 2
      lžíce sádlo

Postup přípravy receptu

1
Plátky krkovičky nařízneme, naklepeme, osolíme, lehce opepříme, potřeme hořčicí a posypeme hladkou moukou. Na pánvi zprudka na sádle nebo oleji opečeme a vyjmeme. Výpek nalejeme na plech, přihodíme na kolečka nakrájenou všechnu syrovou zeleninu - celer na malé plátky - a orestujeme. Přidáme plátky masa, podlejeme trochu vodou a dusíme - nemusíme přikrývat druhým plechem, občas vytáhneme z trouby a promícháme. Když je maso měkkoučké, zaprášíme hladkou moukou, přidáme 1 lžíci hořčice a nakonec trochu citronové šťávy a nakrájené kyselé okurky.
2
Podáváme s knedlíkem - buď houskovým, nebo bramborovým. Je to dobré i s rýží, ale knedlík je nejlepší.
3
Je to opravdu moc dobré, zase něco jiného. Chuť různé zeleniny s dalšími surovinami je opravdu skvělá.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ryba z trouby: na zelenině a těstovinách

Ryba z trouby: na zelenině a…

Kukuřice v zelenině - do trouby nebo na gril

Kukuřice v zelenině - do trouby nebo…

Mrkvové hranolky z trouby

Mrkvové hranolky z trouby

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Venc
    Venc | 27. 8. 2013 18:10

    Nemám slov prostě výtečný : jenom přidal 2 stroužky česneku na zelenince jsem nešetřil O:-) O:-) jenom doporučuji O:-) O:-)

  • Ivana Samcová | 28. 11. 2012 11:50

    U nás doma naprostá spokojenost. Moc nám to chutnalo. Jako přílohu jsme měli houskové knedlíky. Těším se, až znovu zopakuji. Mám recepty paní Jany moc ráda a tento to jen potvrdil. Ivana

  • Zdenka Kocmichová | 12. 7. 2010 13:16

    Dobré. Vzhledem k tomu, že přítel nerad kyselé, nedávala jsem citrón a příliš hořčice. Zbalznul to bez připomínek:-) Za 1.

  • hana Valentová | 21. 12. 2008 08:41

    Výborné!

  • Jana Jurášková | 2. 3. 2008 09:48

    Zeleninu jsem použila mraženou-"pod svíčkovou",přidala jsem ještě žampiony a ve finále jsem do šťávy nedávala okurky. Jako přílohu jsme měli bramborové knedlíky. Bylo to vynikající. Přítel to hodnotil-no to se Ti tedy povedlo a všichni chtěli přidat.

  • Anonym | 13. 7. 2007 13:59

    Dobrý den, mohla by se použít mražená směs zeleniny "Pod svíčkovou"?

  • Alena Z | 4. 7. 2007 19:54

    prostě výborný

  • Blanka z Ostravy | 23. 3. 2007 12:06

    Dělala jsem k obědu s bramborovým knedlíkem a bylo to naprosto skvělé!Zelenina,měkkoučké maso a ta šťávička jsou moc dobré. Stojí za to vyzkoušet.

  • Petr Čížkovský | 19. 3. 2006 12:16

    Eňo ňuňo. Výborné!!!

  • Marie Svobodová | 21. 2. 2006 13:49

    Zeleninu jsem nahrubo nastrouhala, jinak jsem se držela receptu,měli jsme s knedlíkem a rodina si žádala opakovat. Takže zařazuji mezi oblíbené a hodnotím 1. Moc dobré. Díky

  • Kateřina R. | 14. 10. 2005 20:55

    výborné....vyzkoušejte..masíčko se jen rozpadalo na jazyku....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Cibule Citronová šťáva Hladká mouka Hořčice plnotučná Mrkev Nakládané okurky Petržel Sádlo Vepřová krkovice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlí utopenci

Rychlí utopenci

Veganský banánový koláč

Veganský banánový koláč

Těstoviny s tuňákem po boloňsku

Těstoviny s tuňákem po boloňsku

Bramborové placičky se špenátem

Bramborové placičky se špenátem

Nivová pomazánka s mascarpone

Nivová pomazánka s mascarpone

Muffiny s lentilkami

Muffiny s lentilkami

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Pivní marinované špízy

Pivní marinované špízy

Pečené kuře s nádivkou

Pečené kuře s nádivkou

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

46
Klasické lečo
Klasické lečo
35
French toast
French toast
22
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
21
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
21
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Krkovička z trouby na zelenině
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact