• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Krkovička se smetanovou shii take omáčkou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 11
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 2
      plátek plátky krkovičky bez kosti nebo kotlety, plece...
    • sůl
    • pepř mletý
    • 80
      g japonské houby shitake čerstvé
    • citronový tymián dle chuti
    • 1
      stroužek česnek
    • olej
    • 200
      g zakysaná smetana
    • solamyl (bramborový škrob) nebo hladká mouka
    • vývar dle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Silnější plátky masa po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily, osolíme je a opepříme čerstvě mletým pepřem. V rozpálené pánvi s troškou oleje je osmažíme z obou stran dozlatova, přisypeme omyté houbičky (větší překrájíme), rozmáčknutý česnek, snítku citronového tymiánu a vše necháme společně rozvonět.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Poté přilijeme trošku vývaru a zvolna dusíme pod poklicí doměkka. Vývar přiléváme postupně a jen po troškách. Když je maso měkké, vyndáme ho stranou na nahřátý talíř, v zakysané smetaně pokojové teploty rozmícháme trošku solamylu nebo hladké mouky, tu nalijeme za stálého míchání do pánve se šťávou z masa a necháme krátce provařit. Pokud jsme šťávu zredukovali na minimum, není nutné přidávat škrob ani mouku a smetanu jen prohřejeme. Vyndáme snítku z citronového tymiánu, případně omáčku ještě dochutíme solí, pepřem.
3
Podáváme s rýží, bramborem nebo širokými nudlemi.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbovo-tymiánová krkovička

Houbovo-tymiánová krkovička

Houbovo-smetanová krkovička

Houbovo-smetanová krkovička

Pepřová krkovice na houbách

Pepřová krkovice na houbách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Houbová Smetanová Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citronový tymián Japonské houby Shitake Olej Pepř mletý Plátky krkovičky bez kosti Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vývar Zakysaná smetana

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Koka dortík - rychle a snadno

Koka dortík - rychle a snadno

Buchta z meruněk

Buchta z meruněk

Pštrosí maso s rozmarýnem

Pštrosí maso s rozmarýnem

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Hruškové muffiny

Hruškové muffiny

Bílková poleva na perníčky

Bílková poleva na perníčky

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Vinná klobása v bramboráku

Vinná klobása v bramboráku

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

47
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
40
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
30
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou
21
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
19
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Monica Bellucciová: Rozchod s režisérem Timem Burtonem

Monica Bellucciová: Rozchod s režisérem Timem Burtonem

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Krkovička pro vítanou návštěvu
Krkovička pro vítanou návštěvu
Krkovička s bylinkovým máslem
Krkovička s bylinkovým máslem
Krkovička s kopečky
Krkovička s kopečky
Krocan ve vinném aspiku
Krocan ve vinném aspiku
Kroupo - vepřo (maso) - zelo
Kroupo - vepřo (maso) - zelo
Kroupová či pohanková bašta
Kroupová či pohanková bašta
  • Recepty.cz
  • Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact