Myslela jsem podle komentáře bůh ví co to není a nic extra musím říct. :-\
Vynikající, zkušební pečení proběhlo v neděli, chystám jako pohoštění na oslavu narozenin. Moc děkuju a dávám velkou 1
zkusila jsem na narozeniny, po přečtení komentářů vynechala citr. šťávu. a bylo to vynikající. dávám 1
Je pravdou, že tato nakyslá chuť marinády nemusí každému šmakovat, tak je možné použít jakoukoliv marinádu dle vlastní chuti, stejně jako náplň.
Nechala jsem se zlákat kladnými komentáři a v neděli jsem vykoušela. Postupovala jsem přesně podle receptu a musím říct, že se to u nás bohužel nesetkalo s úspěchem. Syn s dcerou to ani nedojedli a manžel ten to ohodnotil slovy "tak to snad už příště nevař". Je mi líto, ale opakovat rozhodně nebudu
Super recept. Moc nám chutnalo :D Děkuji
Tak u nás bohužel testem chuti neprošlo. Mě se to zdálo ok, ale přítel myslí, že je to moc kyselé. Co člověk to názor. Každopádně díky za zajímavý recept.
Dnes jsme měli krkovičku k večeři.Udělala jsem jí podle rsceptu a musím dát za 1.
Dnes jsme měli k obědu krkovičku připravenou podle receptu. Byla jsem pochválena, takže chválu přeposílám autorce. Dávám 1.
Včera jsem dělala k obědu,jen místo uzeného jsem dala krájenou anglickou slaninu,a k tomu tu přílohu s překvapením.Bylo to vynikající, 1*.
Vinikající,štavnaté,originální.
Zkusila jsem o víkendu, místo žampionů jsem ale použila mražené hřiby z vlastních zásob.Jinak vše podle receptu.Bylo to opravdu vynikající jídlo, všem nám chutnalo a rozhodně zaslouží velikou jedničku a už je v oblíbených.
Trochu jsem maso naložila a chci dnes překvapit,jen nevím...co je příloha s překvapením.nejde mi to otevřít.Je to tím,že nejsem registrovaná?Ale píšu sem delší dobu.Janča
Paní Airan, musím poděkovat za výborný předpis. Dělala jsem na Velikonoce pro celou naši rodinu a sklidila jsem veliký úspěch - zejména od masožravých zeťů :))Jídlo je sice drahé, ale výborné a na servírovací míse vypadá úžasně. Vyjádřím se slovy: je to nákladná, ale oblažující krmě.
katka...ak Vam to maso prislo kysle, tak Vam asi nesadlo mnozstvo citronovej stavy. Ja marinadu nerobievam podla, tu uvedeneho receptu, ale si kupujem hotovu......Marinada medova pikantni....od vyrobcu Avokado....a mam len tie najlepsie skusenosti. Tuto krkovicku peciem pravidelne a jeme ju na akykolvek sposob. Skuste jej dat este sancu trebars s tou kupenskou marinadou.
Tak jsem se nechla zlákat mnoha pochvalnými poznámkami. Ale nechutnalo nám to, bylo to kyselé, nedobré. Radši krkovičku naložím v oleji a koření a opeču na grilu. Několikrát jsem zde natrefila na zajímavé a dobré recepty, ale tohle to nebylo. Škoda, po přečtení to vypadalo slibně.
O víkendu jsem upekla přesně dle receptu a výsledek byl výborný! Moc jsme si pochutnali, maso je šťavnaté, výborné. Příště ale ještě víc ochutím kořením - máme to radši... ale jinak opravdu velmi chutné, paráda
Bylo to výborné!!!Teď pro úspěch musím opakovat vždy, když má přijít nějaká návštěva... :) Dobře se to dělá a chuťově je to mňamka!!Gratuluji!
Asi budu černá ovce, ale nějak extra nám nechutnalo. Teda nebylo to špatné, ale opakovat určitě nebudu.
Tak i u nás byl víkend ve znamení chvály na tuto krkovičku. Byla výborná teplá i studená a určitě udělám znovu. Dávám 1.
Tak takúto krkovičku musím skúsiť čo najskôr,lebo manžel má z bravč.masa najradšej práve krkovičku a takúto úpravu som ešte nerobila - to bude prekvapenie.Ďakujem za dobrý tip, tú prílohu skúsim tiež.
Pekla jsem o víkendu, vynikající.Celé jsem podle jednoho komentáře propíchla zašpičatělou špejlí, krásně to drželo pohromadě. Po otevření alobalu na dopečení jsem maličko podlila, aby bylo víc sťávičky. Vypadalo to krásně, chutnalo výborně. Děkuji za recept, dávám 1.
vyborne jedlo...skvele....raz som si nevedela prestavit krkovicku nespikovanu cesnakom, manzel zas ten med a dcera sampiony v pecenom mase....ale je to bajecna kombinacia a skutocne doporucujem. jedla sa na teplo, jedla sa na studeno ,kosti co ostali po vykosteni, dnes hodim do segedinskeho gulasu, pretoze z nedelneho obedu neostalo na pondelkove dojedanie zhola nic. vyborne, davam za ja 1 a dakujem za recept.
Tak jsem se nechala navnadit tou chválou,nám to ale bohužel nechutnalo.100lidí,100chutí...
Mňamka! Dávám za jedna. Manžel se oblizoval a to má ke každýmu jídlu komentář:-(.
Moc vydařený recept,je to opravdu pochoutka.
Já to obvykle krájím studené a šikmo...vypadá to velice efektně.Jinak výborný recept, už jsem tim překvapil několik návštěv
Výborné, návštěva žasla
Di- moc děkuju,právě pěču k večeři zelňáky tak to mezi tím naložím.to je fofr ani jsem nečekala tak rzchlou odpověď.Koncem týdne to ohodnotím.
Uteklo mi písmeno, předkrájíte porce, ne překrájíte, to by znamenalo něco jiného!
Ivko, svisle, je to trochu vidět z obrázku. Vlastně překrájíte porce.
Můj dotaz-zářezy jsou svisle dolů,nebo napříč vodorovně?Jde to pak krájet na plátky,neodděluje se to?Počítám s tím krájením trošku na šikmo.Odpovězte mi prosím,spěchá to.Ve čtvrtek mám návštěvu.Moc děkuji
Mila Ai, to je mi opravdu lito, mne se to nikdy nepripalilo, ale mam el.troubu. V plynove jsem to nedelala, slysela jsem ze nekdo dava zespod stresni tasku aby se tomu vyhnul.
Maso je vynikající, ale už jsem dělala dvakrát a vždycky se mi zespodu k alobalu připeklo až na uhel a musela jsem pak vše vyndat, rozkrájet a dodělat jen tak, bez alobalu . Mám plynovou troubu, nevím zda to může být tím. Pekla jsem na mírném ohni. Nevíte, co dělám špatně? Prosím poraďte, recept je opravdu skvělý a chtěla bych aby se jednou povedl...
Od té doby,co jsem tenhle recept vyzkoušela poprvé,je to jeden z mých nejoblíbenějších.Včera jsem vyzkoušela malou obměnu:Do každého zářezu jsem přidala proužek červené kapie a proužek nakládané okurky.Naplněné maso jsem velmi pevně zabalila do alobalu,takže po upečení z toho byla krásná celistvá šiška masa.Šišku masa jsem krájela zešikma,takže na řezu vznikla krásně barevná mozaika.Vypadalo to moc hezky.Určitě to příště vyzkouším jako studené pohoštění na obložené mísy.
Pekla jsem na Boží hod, když u nás byli rodiče na obědě a sklidila jsem velkou pochvalu. Místo uzeného jsem dala Paprikáš, krásně to natáhlo jeho vůni. Maso bylo šťavnaté, vypeklo se i dost šťávy. Určitě zopakuji a dávám 1*
Airan, vynikající. Moc díky za recept, doporučuji a dávám 1**
Děkuji za inspirující recept.Vyhrála jsem díky tomuto receptu 2.cenu ve Všenickém gurmánu což je zábava kam přinesou účastníci připraveného jídla,zvolená porota hodnotí každé jídlo.Včera jídel bylo asi 50.Získala jsem tyčový mixér s nástavcem.Jěště jednou děkuji za skvělý recept.Dávám 1*
Dělala jsem včera ,bylo to vynikající!! Dávám za 1.
Zadny kotlety, poradnou krkovici,osolit a opeprit drcenym peprem, naplnit do rozřezu anglickou slaninou a marinovat v olivovem oleji s cesnekem a cerstvou bazalkou..Vynikajii krehke maso, paráda...
Bylo to vynikající, upekla jsem to svým kamarádkám na oslvu svých 40cátin a všechny se olizovaly až za ušima. Použila jsem jako přílohu bamborovou kaši a s vypečenou štávou, úžasně ochucenou marinádou to bylo vynikající.
Bylo to výborné a všem moc chutnalo.
Jemné, křehké, chutě se delikátně propojí. Navrhovaná příloha je určitě velmi atraktivní, ale my jsme si pochutnali stejně jako rodina paní Zdeny i na "obyčejných" bramborách se salátem.
Vyzkoušela jsem předělat plecko na krkovičku,naplnila sýrem,žampióny,špekem a celkem se to povedlo.
Ruza, je na 12 porci:-))
O víkendu jsem pekla, ale mezi oblíbené zařazovat nebudu, myslím, že krkovička se dá upravit daleko chutnějším způsobem.
Ahoj,na kolko porcii tento rept z 2kg masa vyjde?Vopred dakujem za odpoved.
Zdena z JM: Jsem na tom stejně jako Vaše dcery :) Děkuji, vyzkouším tu kotletu, už teď se mi sbíhají sliny.
Protože mám dvě dcery,které nesnesou ani kousíček tučného masa,použila jsem také kotletu a bylo to i tak vynikající.Tím,že se maso peče v alobalu,zůstane krásně šťavnaté.Já osobně ale dávám přednost krkovičce.
Jen dotaz, než se pustím do vaření téhle už jen na pohled dobroty - bylo by to dobré, kdybych místo krkovičky použil kotletu? Krkovička nepatří mezi moje oblíbená masa...
Konečně jsem to vyzkoušela.Mělo to obrovský úspěch u celé rodiny.S vařenými novými brambory a zeleninovým salátem opravdu výborný sváteční oběd.
Airan, musím moc moc pochválit!! Dělala jsem při příležitosti rodinné oslavy a velmi jsem zabodovala u rodičů svého přítele, hned chtěli recept!! Dělala jsem asi 12 porcí a zbylé byly druhý den snd ještě lepší. Trochu se mi protrhl alobal, takže se nakonec vytvořila dvojí šťávička - uvnitř zředěnější a venku hustá, hnědší a velmi dobrá! Nmíchala jsem obé na bramborové knedlíky a nemělo to chybu! Díky za recept, jsem teď za hvězdu!!:-))
Airan, moc dobré, chválím a jedničkuju :-).
tak jsem konečně registrovaná, jedna obrovská 1*** spou sníže uvedeným ještě neregistrovaným komentářem (Eva)
Paní Airan, bylo to SUPER, pochutnala si i babička, která jindy na naše "výtvory" hledí skrz prsty. Jestli nešéfujete nějaké skvělé restauraci, minula jste se povoláním :o)).Vaše recepty i rady jsou skvělé, originální, kompetentní a vtipné!!! Díky
Vyzkoušela jsem a bylo to vynikající. Nemá to chybu.Už jsem koupila krkovičku, budeme dělat podruhé!
Vynikajúce! Mali sme rodinné stretnutie a všetci boli veľmi spokojní. Hodnotím za 1.
Paní Arian, bylo to vynikající, vyzkoušela jsem to na bráchovi a moc mu to chutnalo a pak jsem to udělala na oslavu mých narozenin pro kolegyně a ty jen mlaskaly...skvělé...
Měla jsem velký úspěch i u rodičů.Moc nám to chutnalo, ale měla jsem pocit, že je málo omačky.Nikdo si nestěžoval, naopak.Mamka měla strach, že se to spálí, když jsem maso nepodlila a jen zabalila a pekla.Nic se nepřipálilo.Doporučiji vyzkoušet a k 1 přidávám *.
Pro Andrejku a Mirka - omlouvam se, ze jsem neodpovedela na dotaz driv, nemela jsem pristup k internetu. O uzene v coca-cole jsem se zminila v komentarich pri receptu "kure na limonade". Samostatni recept zde neni ale tam jsem v podstate vysvetlila postup.
Mohu se zeptat paní Airan, pod jakým názvem je v jídlo o kterém se zmiňuje čtenář jako o " uzeném v coca cole " ?. Nikde ho nemohu najít. Děkuji za odpověď Mirek
můj první pokus tohoto receptu se docela povedl, ale až to budu dělat po druhé, bude to určitě výborné. Proto jsem zatím hodnotila známkou 2. Jinak místo uzeného jsem dala slaninu a vůbec to nezkazila.
Viz. recept "Příloha s překvapením".
kruci tak kde je ta příloha s překvapenín- recept zde -= v poslední větě.Už jsem byl "vyhnán manželkou" ať´honem jdu pro tu přílohu s překvapením
1 podtržená
Jaký syr se pozužíva? Nerozteče sa pri pečení?Děkuji
Naprosto vynikající, pro návštěvu nic nezbylo :))
Mohu se zeptat paní Airan, pod jakým názvem je v jídlo o kterém se zmiňuje čtenář jako o " uzeném v coca cole " ?. Nikde ho nemohu najít. Děkuji za odpověď Andrejka
Jahe, staci jen dokrajet kazdy platek do konce a servirovat, dolu maso, uzenina, houby, syr:-)) At chutna:-))
Airan, protím, možná se ptám blbě, ale jak to mám potom krájet- po upečení.Moc děkuji, dělám to samé, ale jako plněné plátky.
To teda chutnalo a jak jsem si u toho jeste splhla na spravnych mistech... :-)
Paní Airan, to jsme si zase pochutnali. Bylo to super papáníčko. Budu dělat často .Moc , moc děkuji za receptík a těším se na další .
Dělám něco podobného a z vlastní zkušenosti mohu poradit spíchnout naříznuté plátky nahoře zašpičatělou špejlí, líp drží pohromadě.
Marcelko, jsem moc rada, ze chutnalo. Ester, to mnozstvi jde snizit, ingredience jsou opravdu pro velkou navstevu -10 az 12lidi. I tak se prejedi, ze se nebudou mit k odjezdu:-))
Tak tento recept již od čtení voní a dráždí smysly:)) Dávám proto do oblíbených a u nejbližší příležitosti dělám! Sice s nákupem 2kg masa a ostatních ingrediencí se asi prohnu, ale zase toho bude hodně..
Pekla jsem v sobotu a mooc nam chutnalo. Je dobre pouzit velky grilovaci alobal (silnejsi), protoze kdyby vytekla stava, byla by to velka skoda. Pouzila jsem moravske uzene (davala jsem po dvou platcich) a zampionu jsem mela pul kila a pekne jsem je nasypala i nahoru. Pokousela jsem se i fotit, tak to dneska zkontroluju a kdyztak poslu, at se toho nikdo neboji :-)
Mila Kajka, jsem moc rada, ze uzene chutnalo, ja to pripravuji jako slavnostni predkrm:-) Co se tyce zampionu, cerstve jsou cerstve ale kdyz nejsou taky nahrazuji konzervou. Chci jen upozornit, ze minule jsem delala 1,5 cm platky protoze krkovicka byla na rozrez mala - ted jsem si koupila vetsi, tak krajim 1cm platky a protoze je to jen pro rodinu mam normalne krajene tenke platky syra a uzeneho:-))) Trosku je sidim ale nekdo taky jednou napsal - kazdy den neni posviceni:-))
Paní Airan, moc Vás zdravím a mám na Vás dotaz. Ale nejdříve Vám musím říct, že to uzené v té coca cole bylo fantastické. Lahodná chuť a ta marináda dle Nigelly již není nutná. A teď k té Vaší krkovičce, na kterou se v neděli chystám. Bohužel jsem nesehnala ani v jednom marketu syrové žampiony, / resp. v jednom by byly, ale vypadaly nevábně/ mohu dát z konzervy?Přeji hezky víkend
Mily anonyme, ja jich mela 12:-)
Airan, to do každého jedného zárezu dáme udené,syr i šampión- to je z toho potom kolik porcií?
Beba, ne, ne:-)) Ty 2kg masa musi byt syrova krkovicka, s uzenym to asi nebude ono:-))
Aj keď použijem údené mäso, vkladám do zárezov zasa údené?
Anonyme, dala jsem tam obycejny eidam a uzenou rolku z krkovicky.Kajce a Evicce dekuji a budu moc rada kdyz to bude chutnat
chci se zeptat, jaké uzené a jaký sýr jste použila v tomto receptu?děkuji
No teda Airan, len to čítam a super niečo, v nedeľu to určite bude rozvoniavať na našom stole. Díííík.
Paní Airan, tak zítra vařím to uzené, v neděli pro velmi milou návštěvu zase tuhle dobrůtku. Musí to být fakt "BOMBA!. Vaše recepty totiž stojí opravdu za vyzkoušení. Zatím jsem nelitovala. A moc Vám za ně děkuji. Jen tak dál.
Pane Hons, je pravda, ze je to trosku drahe ale ...pro blizke lidi vsechno, ne:-)))))) Dekuji vsem za mile prispevky, je to opravdu moc dobre, budu rada kdyz to vyzkousite.
Recept je zde již delší dobu. Ve vyhledávání zadejte "Příloha s překvapením"
Už teraz sa mi na to zbiehajú slinky, len mi chýba "Příloha s překvapením", ktorú Airan sľubuje ale zatiaľ nie je uverejnená
Tohle vypadá úžasně! A v názvu je jasně uvedeno, že se jedná o vítanou ( tudíž jistě milou a příjemnou ) návštěvu. Pro opravdu milé přátele není škoda ničeho. Už se těším, jak mě budou za tohle chválit:-)
Určitě záleží na tom, jaká ta návštěva přijde. Pro některou je to fakt škoda ....Moc bych chtěla právě teď tuto dobrotu ochutnat !!
Arian, recept vypadá skvěle ale...není to pro návštěvu škoda?