Do vymazaného pekáčku, na jemně pokrájenou cibuli s nasekaným česnekem a snítkou tymiánu, položíme osolené a opepřené plátky libovější krkovičky. Přidáme tři čtyři lžíce vody nebo piva, pekáček zakryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů na cca 40 minut (dle síly plátků) péct doměkka.
Během pečení masa si připravíme přílohu (těstoviny nebo brambory) a mozzarellovou směs, kterou připravíme tak, že mozzarellu nastrouháme a smícháme s jemně pokrájenou šunkou a sušenými rajčaty.
Plátky měkké krkovičky odklopíme, je-li třeba, jen trošku podlijeme a přidáme rozpustit ořech másla nebo máslo vynecháme a přidáme s vodou nebo vývarem maličko solamylu, abychom měli více sosu na přelití přílohy (vše dle vlastní chuti), na plátky rozdělíme směs a vložíme zpět do trouby krátce dopéct, jen aby se směs na plátcích rozprostřela.