Maso naklepeme, osolíme, opepříme a mírně poprášíme moukou. Plátky pak dáme do vymaštěného pekáčku, poklademe na malé kousky pokrájenými, očištěnými játry, posypeme kmínem. Nakonec posypeme plátky cibule, osolíme, podlijeme troškou vody, zakryjeme alobalem a dáme do předehřáté trouby péct na cca 35 minut. Pak alobal sundáme a dopečeme maso doměkka, podléváme dle potřeby.
2
Podáváme s rýží nebo bramborovou přílohou.
3
* Na játra můžeme dát plátky z kyselejšího jablka a pak teprve cibuli, to je také výborné.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Petra
|28. 2. 2016 17:45
Vynikající jídlo! Dali jsme si k tomu hranolky, bylo to opravdu (y)
Wogelova
|25. 1. 2014 13:23
Vrele doporucuji, chut stavnate krkovice a jater je unikatni a velmi dobre se k sobe hodi.
Pondělka Jan
|5. 8. 2013 22:37
S jablky také zkusím, protože dnes nám chutnalo maximálně a jater bych i přidal. Recept nezklamal.
Pondělka Jan
|5. 8. 2013 11:01
Vyzkouším dnes a dám vědět, jak jsem pochodil. Už po přečtení receptu se mi sbíhají sliny a hlavně u nás proti játrům nikdo nic nemá proti.
Olina
|7. 6. 2012 15:10
Krkovička s játry byla výborná, dokonce se v jídle tolik nepitval ani junior, který játra jinak nesní ani v omáčce <:-) . Recept tisknu a zakládám do domácí kuchařky O:-) .
Jeriová L.
|29. 2. 2012 18:08
To musím zkusit, velmi zajímavý recept!
Katerina
|14. 12. 2011 13:16
Udelala jsem ryzi, ale nakonec jsme vsechno snedli s chlebem. Vyborne.