plátek
plátky krkovičky bez kosti
lze použít i kýtu nebo plec
1
ks
cibule
3
stroužek
česnek
cca
snítka tymiánu
olej
150
g
šunková klobása
nebo libová slanina, cca
250
g
hrášek
cca
vývar
jíška
nebo hladká mouka
sůl
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nekroutily. Cibuli osmažíme dosklovata a na ní dáme osmažit i připravené plátky z obou stran. Pak přidáme nasekaný česnek a tymián dle chuti, promícháme, zalijeme vývarem a dusíme do změknutí masa. Hrášek (čerstvý nebo mražený) přisypeme až nakonec, podusíme ho krátce s masem do jeho změknutí, přilijeme vývar dle potřeby, případně ještě dochutíme solí, pepřem, česnekem a omáčku zahustíme jíškou nebo hladkou moukou rozmíchanou v trošce studené vody. Vše krátce provaříme a můžeme podávat.
2
Podáváme s bramborem, rýží, bramborovými noky nebo knedlíkem.