Krkovici pokrájíme na 3 plátky, které po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nekroutily, naklepeme, osolíme, opepříme a okmínujeme.
2
V kastrolu si rozpálíme trochu oleje, na kterém osmažíme lehce dozlatova pokrájenou velkou cibuli, ke které po osmažení přidáme připravené plátky masa a i ty osmažíme z obou stran. Ke konci přidáme rozvonět do kastrolu i nasekaný česnek, přisypeme cca lžíci papriky, kterou necháme krátce zpěnit, aby nezhořkla a následně přilijeme asi 2 dl vývaru.
3
Kastrol zaklopíme a dusíme téměř do změknutí masa, za občasného podlití, dle potřeby.
4
Ke konci dušení přidáme ke krkovici i okapané zelí a vše dodusíme doměkka.
5
Zahustíme lehce jíškou a krátce provaříme, případně ještě dochutíme solí a pepřem.
6
Podáváme s kynutým nebo houskovým knedlíkem, gnocchi. Na talíři dozdobíme kopečkem zakysané smetany pokojové teploty.