g
vepřové maso
libová krkovice, plec nebo kýta, cca
150
g
uzené maso
: plec nebo krkovice
300
g
kedlubna
oloupaná
1
ks
cibule
větší
2
stroužek
česnek
snítka tymiánu
sádlo
nebo olej
sůl
pepř mletý
300
ml
vývar
cca
jíška
na zahuštění
Postup přípravy receptu
1
Na tuku osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Během smažení si maso pokrájíme na plátky, které po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily nebo maso můžeme pokrájet na kostky. Osolíme, opepříme a dáme osmažit ze všech stran k cibuli. Poté přidáme na menší kousky pokrájené uzené maso, nasekaný česnek, tymián a vše necháme za občasného promíchání rozvonět.
Přilijeme 2 - 2,5 dl vývaru, zaklopíme a na mírném plameni maso dusíme téměř doměkka. Je-li třeba podléváme a mícháme. Téměř ke konci dušení přisypeme k masu oloupanou, na kostičky pokrájenou kedlubnu a vše dodusíme doměkka.
3
Vyndáme snítku tymiánu, dle potřeby dolijeme vývarem, zahustíme jíškou a krátce provaříme. Podle chuti ještě můžeme dosolit a opepřit.