Maso nakrájíme na plátky či větší kousky, které mírně poklepeme. Poklepané maso potřeme hořčicí do které jsme si nejdříve zamíchali česnek, sůl a drcený pepř. Připravíme si pekáč, který promastíme sádlem, poté do něho dáme vrstvu červeného zelí a pár kuliček celého pepře. Na tuto vrstvu naskládáme maso a přikryjeme opět vrstvou červeného zelí. Zalijeme troškou vody a dáme péct. Po cca 20ti minutách pečení vyděláme maso a promícháme zelí,do kterého přihodíme trošku drceného kmínu. Jeli zelí kyselé přidáme trošku cukru, poté na zelí naskládáme zpět maso a pečeme dokud není maso měkké s kraji. Takhle připravené maso podáváme s opékaným bramborem, ale hodí se i knedlík a to jak houskový tak bramborový. Dobrou chuť :)