Krkovici nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, trochu opepříme. Cibuli nakrájíme na kolečka nebo proužky a špek také nakrájíme na slabé plátky. Vezmeme pekáč (ne moc velký, podle toho, kolik chceme udělat porcí) a dáme první vrstvu cibule, špek, krkovici a maso posypeme červenou paprikou. A zase cibule, špek, maso, červená paprika. Prokládáme, až máme hotovo. Dáme do lednice, nejlépe na dva dny odležet, pak podlijeme vodou a pečeme v troubě, dokud maso není měkké.
Uvařila jsem a za chvíli nic nezbylo. Výborné. Moc děkuji za skvělý recept.
Anonym
|24. 9. 2007 11:57
Krkovice byla na nedělní oběd a vůbec nezklamala.Naopak,maso se jen rozplývalo a bylo krásně šťavnaté.Jednoduchý a chutný recept.Dávám 1.PS
jana kubíčková
|19. 9. 2007 19:01
Tento recept mohu s klidnou duší doporučit,jelikož už ho dělám mnoho let pod názvem -živáňská pečeně-a má teda grády.Nejvíce se osvědčil když nám na domě pomáhali manželovi kamarádi.Ztěžovali si pouze na to,kdo teď bude pokračovat v práci?