plátek
hovězí maso
zadní (každý o hmotnosti 200 g)
Postup přípravy receptu
1
Sušené houby namočíme přes noc do vody nebo do mléka a druhý den podusíme na másle. Přidáme rozšlehaná, osolená vajíčka a necháme za stálého míchání ztuhnout tak, aby vznikla houbová míchanice. Plátky masa dotenka rozklepeme, opepříme a položíme na ně plátek sýra, na něj navršíme porci vaječné míchanice s houbami, zavineme a upevníme párátky nebo jehlami.
2
Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme závitky a zprudka je po všech stranách opečeme. Poté zmírníme oheň, závitky nepatrně podlijeme vývarem nebo vodou a přikryté pod pokličkou zvolna dusíme. Podle potřeby podléváme. Měkké závitky vyjmeme a uchováme je v teple, do zbylé šťávy přidáme smetanu, v níž rozmícháme mouku a důkladně provaříme. Na talíři závitky přeléváme připravenou zhoustlou smetanovou omčkou, kterou ochutíme citronovou šťávou. Podáváme s knedlíkem.