Sušené houby povaříme v přiměřeném množství vody asi 15 minut a necháme vychladnout. Rohlíky nakrájíme, rozmočíme v mléce, přidáme utřený česnek, majoránku, sůl, mléko, vejce, předem povařené houby a vše důkladně rozmícháme a mlékem doředíme na řídkou hmotu. Hmotu nalejeme do dobře vymazaného pekáče. Výška vrstvy by měla být cca 3 cm.
2
Pečeme asi 1/2 hodiny při 200 °C v předem vyhřáté troubě. Podáváme se salátem nebo okurkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Matouš Roneš
|4. 10. 2009 02:51
lepší je použít sušené houby, do houbovce rozhodně nepatří žádná uzenina ani jiné maso.nejchutnější houbovec ohřejvaný na másle na kostky nakrájený:)
Daniela
|6. 2. 2007 18:07
Opravdova lahudka! Priste musim udelat z vetsiho mnozstvi. Dekuji vsem za komentare,protoze jsem si musela nektere suroviny nahradit. Nemame tady rohliky,takze dik za radu s celozrnnou bagetou. Dale nesezenu susene houby,takze jsem dala cerstve podle pani Jarky a pro manzela pridala na kosticky nakrajenou sunku. Asi bych se mela omluvit vsem z Krkonos,ze jsem z jejich Houbovce udelala jakousi zaoceanskou nahrazku,ale byla to basta.
Katka
|6. 9. 2006 21:33
Výborné je do toho přidat 15 dkg anglické slaniny nebo moravské uzené nakrájené na kostičky. Manželovi to moc chutná
Jana Hamalová
|30. 9. 2005 17:39
Tohle jídlo miluju. Jsem taky z Podkrkonoší. Já mám ráda v tomto jídle hodně hub.
Jarka Matějková
|30. 9. 2005 16:34
Je to výborné,jde to i z čerstvých hub,ale musí jich být plné dva talíře nakrájených
Iva
|22. 2. 2005 14:04
Pro milovníky zdravější výživy - zkoušela jsem i z celozrnných rohlíků, taky to jde
Dáša Holubcová
|12. 12. 2004 15:52
Určitě, jde to jak z rohlíků, z housek tak i z veky.
Zuzana Willie
|7. 12. 2004 21:29
Ceska ctenarka zijici v Kanade, rohliky tady nemame (strasna skoda, moc me chyby) mohla bych pouzit veku? Dekuji mockrat, jsem rada ze jsem nasla tyhle strany.
Dáša Holubcová
|7. 12. 2004 18:37
Vyrůstala jsem v Krkonoších, proto tuto mňamku taky dobře znám. Rohlíků dávám taky 8, hub tak třičtvrtě hrnku a vařím 20 - 25 minut. Přidávám ještě 1 až 2 lžíce krupice. Výborné jídlo, vřele doporučuji.
Iva
|30. 11. 2004 08:16
Tím že jsem z Krkonoš. tak tuto POCHOUTKU pečeme každé vánoce (nejen vánoce). Akorát bych přidala pár slovíček: u 6 stroužků chybí česnek, 1/2 cibule - drobně nakrájet, rohlíků dávám pouze 8 a o to více přidám hub. Houby vařím déle s 1 kostkou masoxu a do houbovce je přidávám i s vodou. Nakonec přidám 5 dkg uškvařeného másla a 5 lžic hrubé mouky. Je to bašta a na plechu většinou do druhého dne nic nezůstane