• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Krkonošský houbovec
Napište svůj komentář k receptu

Krkonošský houbovec

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krkonošský houbovec
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 10
      rohlík
    • 0,50
      l mléko
    • 3
      vejce
    • rostlinný olej Na vymazání
    • sůl
    • 6
      stroužek česnek
    • majoránka
    • 1
      hrnek sušené houby

Postup přípravy receptu

1
Sušené houby povaříme v přiměřeném množství vody asi 15 minut a necháme vychladnout. Rohlíky nakrájíme, rozmočíme v mléce, přidáme utřený česnek, majoránku, sůl, mléko, vejce, předem povařené houby a vše důkladně rozmícháme a mlékem doředíme na řídkou hmotu. Hmotu nalejeme do dobře vymazaného pekáče. Výška vrstvy by měla být cca 3 cm.
2
Pečeme asi 1/2 hodiny při 200 °C v předem vyhřáté troubě. Podáváme se salátem nebo okurkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krkonošský hubník

Krkonošský hubník

Krkonošský toč

Krkonošský toč

Krkonošský závitek s houbami a omáčkou

Krkonošský závitek s houbami a omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Matouš Roneš | 4. 10. 2009 02:51

    lepší je použít sušené houby, do houbovce rozhodně nepatří žádná uzenina ani jiné maso.nejchutnější houbovec ohřejvaný na másle na kostky nakrájený:)

  • Daniela | 6. 2. 2007 18:07

    Opravdova lahudka! Priste musim udelat z vetsiho mnozstvi. Dekuji vsem za komentare,protoze jsem si musela nektere suroviny nahradit. Nemame tady rohliky,takze dik za radu s celozrnnou bagetou. Dale nesezenu susene houby,takze jsem dala cerstve podle pani Jarky a pro manzela pridala na kosticky nakrajenou sunku. Asi bych se mela omluvit vsem z Krkonos,ze jsem z jejich Houbovce udelala jakousi zaoceanskou nahrazku,ale byla to basta.

  • Katka | 6. 9. 2006 21:33

    Výborné je do toho přidat 15 dkg anglické slaniny nebo moravské uzené nakrájené na kostičky. Manželovi to moc chutná

  • Jana Hamalová | 30. 9. 2005 17:39

    Tohle jídlo miluju. Jsem taky z Podkrkonoší. Já mám ráda v tomto jídle hodně hub.

  • Jarka Matějková | 30. 9. 2005 16:34

    Je to výborné,jde to i z čerstvých hub,ale musí jich být plné dva talíře nakrájených

  • Iva | 22. 2. 2005 14:04

    Pro milovníky zdravější výživy - zkoušela jsem i z celozrnných rohlíků, taky to jde

  • Dáša Holubcová | 12. 12. 2004 15:52

    Určitě, jde to jak z rohlíků, z housek tak i z veky.

  • Zuzana Willie | 7. 12. 2004 21:29

    Ceska ctenarka zijici v Kanade, rohliky tady nemame (strasna skoda, moc me chyby) mohla bych pouzit veku? Dekuji mockrat, jsem rada ze jsem nasla tyhle strany.

  • Dáša Holubcová | 7. 12. 2004 18:37

    Vyrůstala jsem v Krkonoších, proto tuto mňamku taky dobře znám. Rohlíků dávám taky 8, hub tak třičtvrtě hrnku a vařím 20 - 25 minut. Přidávám ještě 1 až 2 lžíce krupice. Výborné jídlo, vřele doporučuji.

  • Iva | 30. 11. 2004 08:16

    Tím že jsem z Krkonoš. tak tuto POCHOUTKU pečeme každé vánoce (nejen vánoce). Akorát bych přidala pár slovíček: u 6 stroužků chybí česnek, 1/2 cibule - drobně nakrájet, rohlíků dávám pouze 8 a o to více přidám hub. Houby vařím déle s 1 kostkou masoxu a do houbovce je přidávám i s vodou. Nakonec přidám 5 dkg uškvařeného másla a 5 lžic hrubé mouky. Je to bašta a na plechu většinou do druhého dne nic nezůstane

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z hub Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Majoránka Mléko Rohlík Rostlinný olej Sůl Sušené houby Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Závin z listového těsta s česnekem

Závin z listového těsta s česnekem

Hovězí  vývar s nudlemi

Hovězí vývar s nudlemi

Ořechové kostky - miniřezy

Ořechové kostky - miniřezy

Domácí nugát

Domácí nugát

Francouzský křehký jablečný koláč

Francouzský křehký jablečný koláč

Květákový salát nebo pomazánka

Květákový salát nebo pomazánka

Krémová kukuřičná polévka

Krémová kukuřičná polévka

Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

Thajská polévka

Thajská polévka

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

18
Grilovaná kořenová zelenina
Grilovaná kořenová…
17
Citronová bábovka s mákem
Citronová bábovka s mákem
16
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová…
14
Mrkvovo-kedlubnové placky
Mrkvovo-kedlubnové placky
14
Čevapčiči po našem
Čevapčiči po našem

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

  • Recepty.cz
  • Krkonošský houbovec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact