• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krkonošská pohádka
Napište svůj komentář k receptu

Krkonošská pohádka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krkonošská pohádka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Základ
    • 750
      g brambory vařené
    • 500
      g kysané zelí
    • 0,25
      kg mleté maso
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • tuk sádlo nebo olej
  • Na zalití
    • 1
      dl mléko
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, trochu podlijeme a dusíme asi 20 minut. Uvařené brambory nakrájíme na plátky - tenčí. Mleté maso promícháme se solí a pepřem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek (vše podle chuti). Pekáč dobře vymažeme tukem a na dno rozprostřeme mleté maso, pak podušené zelí a nahoru dáme brambory. Povrch omastíme sádlem, dáme trochu zapéct - tak 15 minut, vyjmeme a zalejeme mlékem s rozkvedlaným vejcem a zapečeme, až brambory zezlátnou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pohádka máje

Pohádka máje

Vanilkovo-jablečná pohádka

Vanilkovo-jablečná pohádka

Ananasová pohádka

Ananasová pohádka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bowler1 | 9. 9. 2016 15:35

    Vše jsem udělat x3 aby byl plný pekáč.A ještě že tak,jinak by byla rvačka.

  • jmuell1 | 15. 2. 2013 20:59

    Skutečná mňamka. Žádné složitosti, žádné postávání a poskakování kolem kamen a přitom naprosto výtečné. Manžel si pochutnával!

  • iva nemcova | 21. 1. 2009 15:54

    Dnes jsem uvarila k obedu,moc dobre,chutnalo nam.Pridala jsem trochu kminu jak do masa ,tak na brambory.Davam 1.

  • Jarka L. | 17. 5. 2008 12:25

    Vážně výborné! Přítel, který jen tak něco nepochválí mě "sprdnul", že je toho tak málo. Slovo famózní používá taky málo kdy. V tomto případě se tak stalo. Během tří hodin snědl skoro celý plech postupným uždibováním. Určitě brzo budu dělat znovu. Doporučuji a děkuji za skvělý recept.

  • Anonym | 5. 4. 2008 12:45

    Tak jsem zkusila tenhle zapomenutý recept a musím říct,že jsme si pochutnali.Výborné!!!

  • Petr Matuška | 13. 2. 2006 16:00

    před chvilí jsme dojedli.Je to vynikající,na česneku jsem nešetřil.Určitě zopakuji.

  • Martina S. | 9. 2. 2006 17:33

    Děti se nejdříve nedůvěřivě dívaly a říkaly, že to jíst nebudou (kysané zelí nikdy nechtějí), ale nakonec ochutnaly a talíře vybraly do posledního kousku zelíčka, masa i brambor. U manžela také velký úspěch. Myslela jsem, že zbyde i na zítra, ale nevypadá to tak.

  • Helena Papežíková | 31. 1. 2006 19:48

    Mooooc dobré, opravdu lahoda, snědly jsme to celé jen s manželem. Dobrota, dávám jedničku

  • Naďa | 31. 1. 2006 11:10

    Maso se dává syrové.A teď jsem si všimla,že mám v ingrediencích napsáno jen 500 g kysaného.Rozumí se zelí.Prosím o doplnění.Děkuji.

  • marie krejzarova | 30. 1. 2006 20:27

    To maso se orestuje?Nebo se dá syrové?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Kysané zelí Mléko Mleté maso Pepř mletý Sůl Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pizza - základní těsto

Pizza - základní těsto

Čína pro lenochy

Čína pro lenochy

Vejce na maďarský způsob

Vejce na maďarský způsob

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

Brownies cupcake

Brownies cupcake

Holandské řízky - smetanové

Holandské řízky - smetanové

Svíčková dle Ládi Hrušky

Svíčková dle Ládi Hrušky

Bazalková pasta / pesto

Bazalková pasta / pesto

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

22
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
21
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
19
Pečený jehněčí hřebínek na pivu
Pečený jehněčí hřebínek…
18
Vídeňský krém
Vídeňský krém
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Útok Kateřiny Brožové na Jílkovou: „Míše dnes asi přeskočilo, nebo má upito!“

Útok Kateřiny Brožové na Jílkovou: „Míše dnes asi přeskočilo, nebo má upito!“

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Krevety v těstíčku
Krevety v těstíčku
Kringel
Kringel
Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Krkonošské knedlíky
Krkonošské knedlíky
Krkonošské kyselo
Krkonošské kyselo
Krkonošské kyselo
Krkonošské kyselo
  • Recepty.cz
  • Krkonošská pohádka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact