• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Krkonošská pohádka
Napište svůj komentář k receptu

Krkonošská pohádka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krkonošská pohádka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Základ
    • 750
      g brambory vařené
    • 500
      g kysané zelí
    • 0,25
      kg mleté maso
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • tuk sádlo nebo olej
  • Na zalití
    • 1
      dl mléko
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, trochu podlijeme a dusíme asi 20 minut. Uvařené brambory nakrájíme na plátky - tenčí. Mleté maso promícháme se solí a pepřem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek (vše podle chuti). Pekáč dobře vymažeme tukem a na dno rozprostřeme mleté maso, pak podušené zelí a nahoru dáme brambory. Povrch omastíme sádlem, dáme trochu zapéct - tak 15 minut, vyjmeme a zalejeme mlékem s rozkvedlaným vejcem a zapečeme, až brambory zezlátnou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pohádka máje

Pohádka máje

Vanilkovo-jablečná pohádka

Vanilkovo-jablečná pohádka

Ananasová pohádka

Ananasová pohádka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bowler1 | 9. 9. 2016 15:35

    Vše jsem udělat x3 aby byl plný pekáč.A ještě že tak,jinak by byla rvačka.

  • jmuell1 | 15. 2. 2013 20:59

    Skutečná mňamka. Žádné složitosti, žádné postávání a poskakování kolem kamen a přitom naprosto výtečné. Manžel si pochutnával!

  • iva nemcova | 21. 1. 2009 15:54

    Dnes jsem uvarila k obedu,moc dobre,chutnalo nam.Pridala jsem trochu kminu jak do masa ,tak na brambory.Davam 1.

  • Jarka L. | 17. 5. 2008 12:25

    Vážně výborné! Přítel, který jen tak něco nepochválí mě "sprdnul", že je toho tak málo. Slovo famózní používá taky málo kdy. V tomto případě se tak stalo. Během tří hodin snědl skoro celý plech postupným uždibováním. Určitě brzo budu dělat znovu. Doporučuji a děkuji za skvělý recept.

  • Anonym | 5. 4. 2008 12:45

    Tak jsem zkusila tenhle zapomenutý recept a musím říct,že jsme si pochutnali.Výborné!!!

  • Petr Matuška | 13. 2. 2006 16:00

    před chvilí jsme dojedli.Je to vynikající,na česneku jsem nešetřil.Určitě zopakuji.

  • Martina S. | 9. 2. 2006 17:33

    Děti se nejdříve nedůvěřivě dívaly a říkaly, že to jíst nebudou (kysané zelí nikdy nechtějí), ale nakonec ochutnaly a talíře vybraly do posledního kousku zelíčka, masa i brambor. U manžela také velký úspěch. Myslela jsem, že zbyde i na zítra, ale nevypadá to tak.

  • Helena Papežíková | 31. 1. 2006 19:48

    Mooooc dobré, opravdu lahoda, snědly jsme to celé jen s manželem. Dobrota, dávám jedničku

  • Naďa | 31. 1. 2006 11:10

    Maso se dává syrové.A teď jsem si všimla,že mám v ingrediencích napsáno jen 500 g kysaného.Rozumí se zelí.Prosím o doplnění.Děkuji.

  • marie krejzarova | 30. 1. 2006 20:27

    To maso se orestuje?Nebo se dá syrové?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Kysané zelí Mléko Mleté maso Pepř mletý Sůl Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jednoduchá česneková pomazánka na chlebíčky

Jednoduchá česneková pomazánka na…

Halušky se zelím II.

Halušky se zelím II.

Kynutá bábovka s kakaem

Kynutá bábovka s kakaem

Fazolková polévka II.

Fazolková polévka II.

Gyros tousty z cukety - sterilované

Gyros tousty z cukety - sterilované

Velmi snadná žampionová omáčka

Velmi snadná žampionová omáčka

Mléčná žampionová omáčka

Mléčná žampionová omáčka

Čočkový salát se zeleninou

Čočkový salát se zeleninou

Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

34
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
33
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
29
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
23
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
16
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Další doporučené recepty:

Krevety v těstíčku
Krevety v těstíčku
Kringel
Kringel
Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Krkonošské knedlíky
Krkonošské knedlíky
Krkonošské kyselo
Krkonošské kyselo
Krkonošské kyselo
Krkonošské kyselo
  • Recepty.cz
  • Krkonošská pohádka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact