Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, trochu podlijeme a dusíme asi 20 minut. Uvařené brambory nakrájíme na plátky - tenčí. Mleté maso promícháme se solí a pepřem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek (vše podle chuti). Pekáč dobře vymažeme tukem a na dno rozprostřeme mleté maso, pak podušené zelí a nahoru dáme brambory. Povrch omastíme sádlem, dáme trochu zapéct - tak 15 minut, vyjmeme a zalejeme mlékem s rozkvedlaným vejcem a zapečeme, až brambory zezlátnou.
Skutečná mňamka. Žádné složitosti, žádné postávání a poskakování kolem kamen a přitom naprosto výtečné. Manžel si pochutnával!
iva nemcova
|21. 1. 2009 15:54
Dnes jsem uvarila k obedu,moc dobre,chutnalo nam.Pridala jsem trochu kminu jak do masa ,tak na brambory.Davam 1.
Jarka L.
|17. 5. 2008 12:25
Vážně výborné! Přítel, který jen tak něco nepochválí mě "sprdnul", že je toho tak málo. Slovo famózní používá taky málo kdy. V tomto případě se tak stalo. Během tří hodin snědl skoro celý plech postupným uždibováním. Určitě brzo budu dělat znovu. Doporučuji a děkuji za skvělý recept.
Anonym
|5. 4. 2008 12:45
Tak jsem zkusila tenhle zapomenutý recept a musím říct,že jsme si pochutnali.Výborné!!!
Petr Matuška
|13. 2. 2006 16:00
před chvilí jsme dojedli.Je to vynikající,na česneku jsem nešetřil.Určitě zopakuji.
Martina S.
|9. 2. 2006 17:33
Děti se nejdříve nedůvěřivě dívaly a říkaly, že to jíst nebudou (kysané zelí nikdy nechtějí), ale nakonec ochutnaly a talíře vybraly do posledního kousku zelíčka, masa i brambor. U manžela také velký úspěch. Myslela jsem, že zbyde i na zítra, ale nevypadá to tak.
Helena Papežíková
|31. 1. 2006 19:48
Mooooc dobré, opravdu lahoda, snědly jsme to celé jen s manželem. Dobrota, dávám jedničku
Naďa
|31. 1. 2006 11:10
Maso se dává syrové.A teď jsem si všimla,že mám v ingrediencích napsáno jen 500 g kysaného.Rozumí se zelí.Prosím o doplnění.Děkuji.