• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Křížaly - sušená jablka
Napište svůj komentář k receptu

Křížaly - sušená jablka

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 115
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křížaly - sušená jablka
Křížaly - sušená jablka
Křížaly - sušená jablka
Křížaly - sušená jablka
Křížaly - sušená jablka
Křížaly - sušená jablka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • jablka -libovolné množství padaných,sbíraných jablek

Postup přípravy receptu

1
Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a natlučených částí. Takto připravená jablka si pokrájíme na plátky (měsíčky) široké cca 6 mm - 8 mm a skládáme na mřížku nebo plech s pečícím papírem - těsně vedle sebe. Nejvhodnější doba na přípravu křížal je s nástupem topné sezony, jelikož doba schnutí se výrazně zkrátí, pokud nemáte šušičku. Mřížku nebo plech dáme na radiátor a necháme jablka takto schnout 1,5 - 2 dny. Pak přendáme do plátěných sáčků a necháme doschnout, občas promícháme. Nahnilé ovoce na přípravu křížal nepoužíváme! Chuťově jsou lepší z kyselejších jablek. Pokud vám nevadí tvrdší slupka, nemusíte jablka ani loupat.
2
Křížaly lze použít jako zdravé mlsání k televizi, na přípravu kompotu nebo nádivky. Nebo trošku zhřešit a namáčet je v čokoládě. :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italská nakládaná sušená rajčata

Italská nakládaná sušená rajčata

Sušená rajčata

Sušená rajčata

Sušená vepřová panenka

Sušená vepřová panenka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ass.rs | 11. 1. 2016 11:55

    tak to pardon,nejdřív si kup televízi,až pak jablka... :-(

  • recepty73
    recepty73 | 12. 11. 2015 14:45

    ...a co třeba do kina místo popcornu :-\ :-D

  • Lukáš | 20. 10. 2015 21:45

    Co mám dělat, když nemám televizi ? Mohu si tento recept také udělat?

  • Lenka | 7. 10. 2015 13:40

    Super!

  • Irena | 26. 1. 2013 18:05

    Ze zcvrklých jablek dělám kompoty a peču skoro obden různé koláče a teď se jich zbavuji i takhle a zírám, jak mizí rovnou z topení :)) , jsou super. Ušila jsem si na ně pytlíky ze starého povlečení, ty se budou hodit i na houby a bylinky :)) .

  • HelenaPa | 15. 10. 2012 13:09

    Když radiátory ještě moc nehřejí, dávám je do pootevřené trouby na hodně mírno (obvykle po dopečení moučníku).

  • Lalinka | 16. 8. 2012 17:56

    Daly by se i sušit na mírno v troubě ?

  • Jarmila | 6. 12. 2011 11:09

    Dělám jich každý rok hromadu a vždycky se všechny snědí.

  • Petra_z_Pardubic
    Petra_z_Pardubic | 27. 6. 2011 19:46

    Stará dobrá klasika :-)

  • :-) | 14. 1. 2011 19:47

    PRIMA ZOBAČKA,DĚLALA JE UŽ MOJE PRABABIČKA!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Zdravě i chutně Ostatní Ovoce Dietní Pro děti Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Dietní Děti Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jablka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fazole z Vysočiny

Fazole z Vysočiny

Pomazánka z droždí a vajec

Pomazánka z droždí a vajec

Kuře v kari omáčce - rychlé

Kuře v kari omáčce - rychlé

Olejová bábovka s kakaem

Olejová bábovka s kakaem

Rybí pomazánka od Moni

Rybí pomazánka od Moni

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Piña colada - koláč

Piña colada - koláč

Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky

Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky

Pórková polévka se slaninou I.

Pórková polévka se slaninou I.

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

59
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
59
Klasické lečo
Klasické lečo
44
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Zemřel oblíbený hudebník ze StarDance: Budeš mi chybět, smutní Slováček ml.

Zemřel oblíbený hudebník ze StarDance: Budeš mi chybět, smutní Slováček ml.

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Křepelčí vejce v bramborovém košíčku
Křepelčí vejce v bramborovém košíčku
Křidýlka od číňana
Křidýlka od číňana
Křidýlka v marinádě z ančoviček a česneku
Křidýlka v marinádě z ančoviček a…
Křupavá cizrna s pikantní zálivkou
Křupavá cizrna s pikantní zálivkou
Křupavá ryba s kedlubnou a petrželkovým pyré
Křupavá ryba s kedlubnou a petrželkovým…
Křupavé bramboráčky s křenem
Křupavé bramboráčky s křenem
  • Recepty.cz
  • Křížaly - sušená jablka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact