• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Křížaly - sušená jablka
Napište svůj komentář k receptu

Křížaly - sušená jablka

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 99
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křížaly - sušená jablka
Křížaly - sušená jablka
Křížaly - sušená jablka
Křížaly - sušená jablka
Křížaly - sušená jablka
Křížaly - sušená jablka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • jablka -libovolné množství padaných,sbíraných jablek

Postup přípravy receptu

1
Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a natlučených částí. Takto připravená jablka si pokrájíme na plátky (měsíčky) široké cca 6 mm - 8 mm a skládáme na mřížku nebo plech s pečícím papírem - těsně vedle sebe. Nejvhodnější doba na přípravu křížal je s nástupem topné sezony, jelikož doba schnutí se výrazně zkrátí, pokud nemáte šušičku. Mřížku nebo plech dáme na radiátor a necháme jablka takto schnout 1,5 - 2 dny. Pak přendáme do plátěných sáčků a necháme doschnout, občas promícháme. Nahnilé ovoce na přípravu křížal nepoužíváme! Chuťově jsou lepší z kyselejších jablek. Pokud vám nevadí tvrdší slupka, nemusíte jablka ani loupat.
2
Křížaly lze použít jako zdravé mlsání k televizi, na přípravu kompotu nebo nádivky. Nebo trošku zhřešit a namáčet je v čokoládě. :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italská nakládaná sušená rajčata

Italská nakládaná sušená rajčata

Sušená rajčata

Sušená rajčata

Sušená vepřová panenka

Sušená vepřová panenka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ass.rs | 11. 1. 2016 11:55

    tak to pardon,nejdřív si kup televízi,až pak jablka... :-(

  • recepty73
    recepty73 | 12. 11. 2015 14:45

    ...a co třeba do kina místo popcornu :-\ :-D

  • Lukáš | 20. 10. 2015 21:45

    Co mám dělat, když nemám televizi ? Mohu si tento recept také udělat?

  • Lenka | 7. 10. 2015 13:40

    Super!

  • Irena | 26. 1. 2013 18:05

    Ze zcvrklých jablek dělám kompoty a peču skoro obden různé koláče a teď se jich zbavuji i takhle a zírám, jak mizí rovnou z topení :)) , jsou super. Ušila jsem si na ně pytlíky ze starého povlečení, ty se budou hodit i na houby a bylinky :)) .

  • HelenaPa | 15. 10. 2012 13:09

    Když radiátory ještě moc nehřejí, dávám je do pootevřené trouby na hodně mírno (obvykle po dopečení moučníku).

  • Lalinka | 16. 8. 2012 17:56

    Daly by se i sušit na mírno v troubě ?

  • Jarmila | 6. 12. 2011 11:09

    Dělám jich každý rok hromadu a vždycky se všechny snědí.

  • Petra_z_Pardubic
    Petra_z_Pardubic | 27. 6. 2011 19:46

    Stará dobrá klasika :-)

  • :-) | 14. 1. 2011 19:47

    PRIMA ZOBAČKA,DĚLALA JE UŽ MOJE PRABABIČKA!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Zdravě i chutně Ostatní Ovoce Dietní Pro děti Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Dietní Děti Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jablka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šlehačková roláda III.

Šlehačková roláda III.

Třešňový koláč z podmáslí

Třešňový koláč z podmáslí

Zdravé sušenky

Zdravé sušenky

Dort od lenocha

Dort od lenocha

Slaný koláč z listového těsta

Slaný koláč z listového těsta

Zeleninový salát s domácí zálivkou

Zeleninový salát s domácí zálivkou

Krupicová kaše

Krupicová kaše

Portobello s nivou a šunkou

Portobello s nivou a šunkou

Drožďová (kvasnicová) pomazánka s ovesnými vločkami

Drožďová (kvasnicová) pomazánka s…

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

119
Ostružinový džem s jahodami
Ostružinový džem s…
77
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
74
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
65
Masové špízy s bramborami
Masové špízy s bramborami
45
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Martina z nekonečné Ulice Holíková porodila! Ukázala první »selfie« miminka

Martina z nekonečné Ulice Holíková porodila! Ukázala první »selfie« miminka

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Křepelčí vejce v bramborovém košíčku
Křepelčí vejce v bramborovém košíčku
Křidýlka od číňana
Křidýlka od číňana
Křidýlka v marinádě z ančoviček a česneku
Křidýlka v marinádě z ančoviček a…
Křupavá cizrna s pikantní zálivkou
Křupavá cizrna s pikantní zálivkou
Křupavá ryba s kedlubnou a petrželkovým pyré
Křupavá ryba s kedlubnou a petrželkovým…
Křupavé bramboráčky s křenem
Křupavé bramboráčky s křenem
  • Recepty.cz
  • Křížaly - sušená jablka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact