• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Napište svůj komentář k receptu

Kringel s lískovými ořechy z Remosky

0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Kringel s lískovými ořechy z Remosky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • 150
      ml mléko
    • 15
      g droždí
    • 30
      g máslo
    • 1
      žloutek
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň
    • 250
      g máslo
    • 200
      g cukr krupice
    • 1
      lžíce skořice
    • ořechy

Postup přípravy receptu

1
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přisypeme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Mezi tím si odvážíme mouku, přidáme změklé máslo nakrájené na plátky, žloutek a cukr. Přidáme vzešlý kvásek.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Vypracujeme těsto pružné, které uložíme do mísy a lehce zasypeme moukou. Mísu přikryjeme utěrkou a těsto necháme na teplém místě cca hodinu kynout.  Mezi tím si připravíme máslovou náplň. Změklé máslo smícháme s cukrem a skořicí.
3
Vykynuté těsto přeložíme na pomoučenou pracovní desku. Z těsta vyválíme tenký obdélník, který potřeme rovnoměrně máslovou náplní a srolujeme jej do válečku. Srolovaný váleček rozkrojíme podélně na půl. Oba konce spojíme a překládáme je přes sebe. Kringel spojíme pevně do tvaru kruhu, aby se nám při pečení kringel nerozpojil.
4
Povrch poklademe pokrájenými loupanými lískovými ořechy.  Do hrnce Remosky vložíme pečicí papír. Vytvarovaný kringel opatrně uložíme na pečicí papír. Na hrnec přiložíme pečicí víko a pečeme cca 25 minut.  Upečený kringel vytáhneme z Remosky a na mřížce jej necháme vychladnout.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak uplést vánočku ze šesti pramenů

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynutá skořicová bábovka

Kynutá skořicová bábovka

Čokoládová babka

Čokoládová babka

Kringel

Kringel

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Vánoční cukroví
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Ořechy Skořice Sůl Žloutek

Vánočka z domácí pekárny

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Škvarkové pagáčiky

Škvarkové pagáčiky

Tvarohové těsto na slano i sladko

Tvarohové těsto na slano i sladko

Chlebová placka snadno a rychle

Chlebová placka snadno a rychle

Bryndzová pomazánka

Bryndzová pomazánka

Rybí pomazánka od Moni

Rybí pomazánka od Moni

Brampatáčky

Brampatáčky

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Růžičky z listového těsta

Růžičky z listového těsta

Dušený listový špenát na špeku (slanině)

Dušený listový špenát na špeku …

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Vánočka z domácí pekárny

Poslední sledované recepty

98
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
74
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
40
Jablečný koláč z remosky ala štrůdl
Jablečný koláč z remosky…
35
Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem
Broskvová / Meruňková…
35
Tradiční vánoční punč
Tradiční vánoční punč

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Krevety středozemí
Krevety středozemí
Krevety v těstíčku
Krevety v těstíčku
Kringel
Kringel
Krkonošská pohádka
Krkonošská pohádka
Krkonošské knedlíky
Krkonošské knedlíky
Krkonošské kyselo
Krkonošské kyselo
  • Recepty.cz
  • Kringel s lískovými ořechy z Remosky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact