• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Napište svůj komentář k receptu

Kringel s lískovými ořechy z Remosky

0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Kringel s lískovými ořechy z Remosky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • 150
      ml mléko
    • 15
      g droždí
    • 30
      g máslo
    • 1
      žloutek
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň
    • 250
      g máslo
    • 200
      g cukr krupice
    • 1
      lžíce skořice
    • ořechy

Postup přípravy receptu

1
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přisypeme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Mezi tím si odvážíme mouku, přidáme změklé máslo nakrájené na plátky, žloutek a cukr. Přidáme vzešlý kvásek.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Vypracujeme těsto pružné, které uložíme do mísy a lehce zasypeme moukou. Mísu přikryjeme utěrkou a těsto necháme na teplém místě cca hodinu kynout.  Mezi tím si připravíme máslovou náplň. Změklé máslo smícháme s cukrem a skořicí.
3
Vykynuté těsto přeložíme na pomoučenou pracovní desku. Z těsta vyválíme tenký obdélník, který potřeme rovnoměrně máslovou náplní a srolujeme jej do válečku. Srolovaný váleček rozkrojíme podélně na půl. Oba konce spojíme a překládáme je přes sebe. Kringel spojíme pevně do tvaru kruhu, aby se nám při pečení kringel nerozpojil.
4
Povrch poklademe pokrájenými loupanými lískovými ořechy.  Do hrnce Remosky vložíme pečicí papír. Vytvarovaný kringel opatrně uložíme na pečicí papír. Na hrnec přiložíme pečicí víko a pečeme cca 25 minut.  Upečený kringel vytáhneme z Remosky a na mřížce jej necháme vychladnout.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak uplést vánočku ze šesti pramenů

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynutá skořicová bábovka

Kynutá skořicová bábovka

Čokoládová babka

Čokoládová babka

Kringel

Kringel

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Vánoční cukroví
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Ořechy Skořice Sůl Žloutek

Vánočka z domácí pekárny

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Humrové chlebíčky

Humrové chlebíčky

Marokánky ze smetany

Marokánky ze smetany

Vepřové kotlety v leču

Vepřové kotlety v leču

Houbové ragú

Houbové ragú

Palačinky s jahodovým rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Čínské nudle s kuřecím masem III.

Čínské nudle s kuřecím masem III.

Dresing

Dresing

Švestkové buchty s drobenkou

Švestkové buchty s drobenkou

Nadýchaný piškotový dort

Nadýchaný piškotový dort

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Vánočka z domácí pekárny

Poslední sledované recepty

47
Salámová česnečka se zeleninou
Salámová česnečka se…
33
Vepřový guláš (nejen) s husími játry v chlebu
Vepřový guláš (nejen) s…
29
Čočkový salát s pečenou mrkví a petrželí
Čočkový salát s pečenou…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Miloš Vávra (79), drsňák českého filmu: Nečekaný vztah s Vaculíkem

Miloš Vávra (79), drsňák českého filmu: Nečekaný vztah s Vaculíkem

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Krevety středozemí
Krevety středozemí
Krevety v těstíčku
Krevety v těstíčku
Kringel
Kringel
Krkonošská pohádka
Krkonošská pohádka
Krkonošské knedlíky
Krkonošské knedlíky
Krkonošské kyselo
Krkonošské kyselo
  • Recepty.cz
  • Kringel s lískovými ořechy z Remosky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact