• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Křidýlka KFC
Napište svůj komentář k receptu

Křidýlka KFC

autor: J.H.
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křidýlka KFC
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • kuřecí maso křídla
    • zakysaná smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • grilovací koření
    • polohrubá mouka
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Křidýlka v kloubech naporcujeme (já špičky vyhazuji, není na nich masíčko). Dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme grilovací koření (malinko pikantnější) a zalijeme zakysanou smetanou. Řádně promneme, aby se smetana dostala všude a dáme na 2 hodiny do chladu. Poté křidýlka obalujeme v polohrubé mouce a smažíme na oleji.
2
Tento recept mi dala kamarádka a já ho předávám dál. Děti se po křídýlkách můžou doslova utlouct.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Křidýlka od číňana

Křidýlka od číňana

Achillova pikantní křidýlka

Achillova pikantní křidýlka

Křidýlka v marinádě z ančoviček a česneku

Křidýlka v marinádě z ančoviček a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dalif | 9. 10. 2020 07:25

    nevím kde byla chyba, ale odpadalo to od kridylek a ke KFC to melo daleko. ;(

  • l.peska | 30. 6. 2014 15:51

    no s KFC se to tedy srovnat nedá

  • Milovník KFC | 19. 12. 2012 13:24

    Není to ono, ale je to taky dobrý. Myslim , že se musí hlavně vychytat to koření. Tento recept doporučuji.

  • hoj | 9. 2. 2011 15:38

    vsude se to obaluje jen v mouce....ale zkuste do mouky pridat kyprící prasek a solamyl a mate prave KFC ;-)

  • Dana Duníková | 18. 7. 2010 14:03

    Právě jsem je dala do lednice, tak jsem zvědavá jak to dopadne za dvě hodinky až je budu smažit :) ale zatím vypadají moc dobře :) jinak - dávala jsem dvě 200g zakysané smetany a bohatě vystačily cca na 20 křidélek, špičky od kloubu jsem také odsekla

  • Di - | 8. 10. 2008 05:54

    Vidím, že se Vám přesné odpovědi nedostalo, tak alespoň přibližně. Se smetanou jsem to nikdy nedělala, ale mám podobný recept s kefírem, ve kterém rozmíchám sůl a papriku. Před smažením obalím v hladké mouce. Do 1/2 l kefíru se jich vejde až 18 vělkých - špičky dávám také pryč.

  • Mirka P. | 7. 10. 2008 17:41

    Kdo jste zkusil, můžete prosím napsat kolik křidýlek je třeba na jednu zakysanou smetanu? Děkuji.

  • ANNA POLÁKOVÁ | 7. 10. 2008 12:48

    vyzkoušela jsem to,měla jsem málo grilovacího koření tak jsem dokořenila kořením "pečené kuře" a byla to asi paráda, protože na mě bohužel zbylo jen nádobí:-)) Dávám do oblíbených a za 1

  • Ostružina Lesní | 5. 10. 2008 21:31

    Vyzkoušela jsem, díky za recept, je to mňamka :-)

  • Marie Fatrlová | 3. 10. 2008 14:47

    Já špičky křídel a odřezky z masa a z kuřete nevyhazuji, ale nastřádám v mrazáku a použiji na polévku - vývar.

  • Klára Keselyova | 3. 10. 2008 11:26

    Ďakujem za odpoveď. Ten recept slubuje byť dobrý, vyskúšam. Krásny deň Klára

  • Světlana Čelechovská | 3. 10. 2008 11:19

    KFC jsou restaurace s rychlým občerstvením, specializující se na jídla z kuřat. Něco jak McDonald, ale (podle mně) chutnější. No a tato křidýlka v receptu jsou asi jak ta, prodávaná v KFC.

  • Klára Keselyova | 3. 10. 2008 11:13

    Rozdeliť ich snáď ani neni treba, ale mohla napísať, čím podávať? Pre zvedavosť: čo znamená KFC?

  • J. H. | 3. 10. 2008 10:45

    Je to tak,jak píše Kateřina.Špičku odkrojím a vyhodím.Další dvě části v koubu rozříznu.

  • Kateřina Davidová | 3. 10. 2008 10:28

    Já jsem to pochopila tak, že špičku odkrojí a vyhodí a další dvě části rozdělí v kloubu.

  • Jana Řezníčková | 3. 10. 2008 07:36

    Podle mě autorka myslela, že odřízne ty špičky bez masa azbytek nechá tak, ne? Je to dost nejasně napsané. Proč by je překrojovala nebo v kloubu nařízla?

  • Jana Remková | 2. 10. 2008 22:23

    Stačilo napsat,že křidýlka v kloubu nařízneme a bylo by to všem jasné,ne?

  • Ivana Přikrylová | 2. 10. 2008 20:34

    Co je na tom nejasného? Prostě se křídla v kloubu překrojí.

  • lenka galvasová | 2. 10. 2008 20:05

    Křidélka v kloubech naporcujeme?Prosím o vysvětlení

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Večeře Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Grilovací koření Kuřecí maso Pepř mletý Polohrubá mouka Rostlinný olej Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Staročeské zelníky s bramborami

Staročeské zelníky s bramborami

Pikantní fazolová polévka

Pikantní fazolová polévka

Tvarohová buchta s margotkou

Tvarohová buchta s margotkou

Klasické palačinky

Klasické palačinky

Studentské rychlolangoše

Studentské rychlolangoše

Zapečená ryba s přílohou

Zapečená ryba s přílohou

Banánový krém - poháry, dezerty, dorty...

Banánový krém - poháry, dezerty,…

Kančí guláš - staročeský

Kančí guláš - staročeský

Těsto na domácí chleba

Těsto na domácí chleba

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

418
Máslové řízky
Máslové řízky
378
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
258
Dýňová tortila
Dýňová tortila
40
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Modelka Bezděková skončila v slzách: Zpackala moderování!

Modelka Bezděková skončila v slzách: Zpackala moderování!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

  • Recepty.cz
  • Křidýlka KFC
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact