• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Krevety středozemí
Napište svůj komentář k receptu

Krevety středozemí

autor: hanazealand
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krevety středozemí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg krevety Celé
    • 1
      svazek petrželka
    • 6
      stroužek česnek
    • 2
      dl bílé víno 1-2
    • citron
    • 2
      lžíce máslo
    • 0,25
      hrnek olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Krevety nejdříve uvaříme v osolené vodě v hrnci do měkka, asi kolem 45 minut. Zkoušku provádíme tak, že nám musí jít lehce ulomit hlavička a kreveta musí jít dobře rozdělat. Scedíme, ale trochu vývaru si necháme stranou.
2
**Potom na větší pánvi:** máslo a olivový olej, česnek (prolisujeme), necháme asi minutku a potom přidáme krevety spolu s trochou vývaru, víno, jemně nasekanou petrželku a krátce povaříme asi jen pět minut. Vína a vývaru dáme tolik, kolik chceme mít šťávy, kterou podáváme spolu s krevetkami. Servírujeme v misce nebo hlubokém talíři, posypeme ještě jednou trochou petrželky, pokapeme citronem. Jíme rukama, krevety vylupujeme, takže to chce ještě jeden talíř na slupky.
3
Podáváme spolu s opečenou bagetou, kterou namáčíme právě ve šťávě. Vynikající jsou také plátky bagety natřené česnekovým máslem a opečené na grilu nebo jen na suché pánvi.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krevety v těstíčku

Krevety v těstíčku

Krevety s pikantní omáčkou

Krevety s pikantní omáčkou

Krevety na česnekovém másle

Krevety na česnekovém másle

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 2. 3. 2014 14:29

    Moc nám chutnalo, děkujeme za recept. Spory ohledně dílky vaření jsem vyřešila tak, že jsem koupila již loupané krevety - a ty jsem vařila jen pár minutek :)

  • Hana vac. | 21. 3. 2007 21:51

    Nevarene krevety oloupat jde asi pekne spatne a navic pak krunyrky varit zvlast mi prijde zbytecne.V chorvacku si muzete v restauraci objednat krevety varene podle tohoto receptu.Jinak napriklad velkou langustu vhodim do vrouci vody a varim ji opravdu jen presne 7 minut a je hotova.Potom se krunyr musi rozriznout nozem,ale to je uplne neco jineho,protoze tahle doba vareni krevet je prizpusobena tomuhle receptu,ale je to na vas.Jinak,hlavne ze vam chutna. ;0)

  • Mona | 21. 3. 2007 12:39

    Abych jenom nekritizovala, recept jsem ozkousela (bez toho vareni) a je to vazne dobrutka.

  • Salome | 21. 3. 2007 11:52

    Krevety patří mezi mých Top ten a použila jsem je už do lecčeho, ale NIKDY jsem se nesetkala s tužší krevetou. I když je nevařím, ale jen orestuju na pánvi, těch 5 minut bohatě stačí. Mluvím samozřejmě o syrových krevetách, předvařené stačí přihřát. Ale jinak je recept fajn. :)

  • Mona | 21. 3. 2007 11:27

    Tak jsem prohledala internet, prosla jsem asi 50 receptu, ale opravdy zatim nikde jsem se nesetkala s vareni 45 minut. Podobny recept jako je ten vas, mel uvedeno, nevarene krevety oloupat a pak dusit na masle. Pridaval se taky vyvar, ale ten vznikl povarenim krunyrku a "hlavicek" krevet.

  • Hana vac. | 20. 3. 2007 20:59

    Nejde o preklep,varim je dost casto a dost dlouho.Museji byt uplne mekke.Krunyrek je opravdu mekci a tak to ma byt,krevety pusti stavu,kterou potrebujete jako vyvar.Nikdy cas nemerim,zkousim ochutnanim.Mozna se jedna o 30-45minut,ale rozhodne ne 5 minut.Tuzzi se hodi do salatu,tyhle museji byt mekke.

  • Jana | 20. 3. 2007 16:31

    Varit krevety 45 minut a ve vode?Staci jak pise Mona par minut a to zapecene na masla a v troube nebo na panvicce.Je to dobry recept,ale vynechala bych to vareni a dala hned dusit na panev.

  • Renata k | 20. 3. 2007 15:59

    Krevety se nemaji varit tak dlouho,protoze ze znehodnoti kvalita.Hodi se do horke vody a kdyz voda zacne znovu bublat tak asi jeste dve minuty se nechaji varit a uz jsou hotove.Takze maximum kolem peti minut.

  • Salome | 20. 3. 2007 14:04

    Za 45 minut varu by byly měkké i krunýřky. :) Asi jde o překlep, víc než 5 minut je nikdy nevařím.

  • Mona | 20. 3. 2007 13:10

    Varit krevety 45 minut, se mi zda vazne moc. 5 minut uplne staci i tygrim krevetam.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Krevety
Maso Rybí Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Citron Krevety Máslo Olivový olej Petrželka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrachová polévka - dietní

Hrachová polévka - dietní

Osvěžující jogurtový koláč

Osvěžující jogurtový koláč

Řezy z mikrovlnky

Řezy z mikrovlnky

Dort s ovocem a želatinou

Dort s ovocem a želatinou

Rebarborové muffiny

Rebarborové muffiny

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Ovocný koláč se žmolenkou

Ovocný koláč se žmolenkou

Blesková česnečka s uzeným masem

Blesková česnečka s uzeným masem

Smažené bramborové kroužky

Smažené bramborové kroužky

Doporučujeme

30 minut
Špenátové palačinky s houbovou náplní

Špenátové palačinky s houbovou náplní

40 minut
Podzimní houbovka s dýní

Podzimní houbovka s dýní

15 minut
Hruškový crumble s perníkem

Hruškový crumble s perníkem

140 minut
Hovězí pečeně s houbami

Hovězí pečeně s houbami

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

40 minut
Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

100 minut
Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

Poslední sledované recepty

88
Dýňový koláč s polevou
Dýňový koláč s polevou
62
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
42
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
39
Klasické lečo
Klasické lečo
20
Velikonoční Sportella
Velikonoční Sportella

Zajímavé články

Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu a některé umí i léčit
Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od polévky až po moučník
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od…
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů?…
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné koláče. Některé i svítí ve tmě!
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné…
AHA.cz Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Mimibazar Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Móda z předávání státních vyznamenání: Nerudová zopakovala šaty z KVIFF, Havlová absolutně excelovala

Móda z předávání státních vyznamenání: Nerudová zopakovala šaty z KVIFF, Havlová absolutně excelovala

Ženy.cz Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Blesk.cz Smutek hvězdy seriálu Zoufalé manželky: Porodila mrtvou dceru!

Smutek hvězdy seriálu Zoufalé manželky: Porodila mrtvou dceru!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 41 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 41 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Čarujte na Dušičky: Vyžeňte zlo z domu a rozmlouvejte s mrtvými

Čarujte na Dušičky: Vyžeňte zlo z domu a rozmlouvejte s mrtvými

Další doporučené recepty:

Krevety s citronovou omáčkou
Krevety s citronovou omáčkou
Krevety s pikantní omáčkou
Krevety s pikantní omáčkou
Krevety s rýžovými nudlemi
Krevety s rýžovými nudlemi
Krevety v těstíčku
Krevety v těstíčku
Kringel
Kringel
Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Kringel s lískovými ořechy z Remosky
  • Recepty.cz
  • Krevety středozemí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact