• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krevety středozemí
Napište svůj komentář k receptu

Krevety středozemí

autor: hanazealand
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krevety středozemí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg krevety Celé
    • 1
      svazek petrželka
    • 6
      stroužek česnek
    • 2
      dl bílé víno 1-2
    • citron
    • 2
      lžíce máslo
    • 0,25
      hrnek olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Krevety nejdříve uvaříme v osolené vodě v hrnci do měkka, asi kolem 45 minut. Zkoušku provádíme tak, že nám musí jít lehce ulomit hlavička a kreveta musí jít dobře rozdělat. Scedíme, ale trochu vývaru si necháme stranou.
2
**Potom na větší pánvi:** máslo a olivový olej, česnek (prolisujeme), necháme asi minutku a potom přidáme krevety spolu s trochou vývaru, víno, jemně nasekanou petrželku a krátce povaříme asi jen pět minut. Vína a vývaru dáme tolik, kolik chceme mít šťávy, kterou podáváme spolu s krevetkami. Servírujeme v misce nebo hlubokém talíři, posypeme ještě jednou trochou petrželky, pokapeme citronem. Jíme rukama, krevety vylupujeme, takže to chce ještě jeden talíř na slupky.
3
Podáváme spolu s opečenou bagetou, kterou namáčíme právě ve šťávě. Vynikající jsou také plátky bagety natřené česnekovým máslem a opečené na grilu nebo jen na suché pánvi.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krevety v těstíčku

Krevety v těstíčku

Krevety s pikantní omáčkou

Krevety s pikantní omáčkou

Krevety na česnekovém másle

Krevety na česnekovém másle

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 2. 3. 2014 14:29

    Moc nám chutnalo, děkujeme za recept. Spory ohledně dílky vaření jsem vyřešila tak, že jsem koupila již loupané krevety - a ty jsem vařila jen pár minutek :)

  • Hana vac. | 21. 3. 2007 21:51

    Nevarene krevety oloupat jde asi pekne spatne a navic pak krunyrky varit zvlast mi prijde zbytecne.V chorvacku si muzete v restauraci objednat krevety varene podle tohoto receptu.Jinak napriklad velkou langustu vhodim do vrouci vody a varim ji opravdu jen presne 7 minut a je hotova.Potom se krunyr musi rozriznout nozem,ale to je uplne neco jineho,protoze tahle doba vareni krevet je prizpusobena tomuhle receptu,ale je to na vas.Jinak,hlavne ze vam chutna. ;0)

  • Mona | 21. 3. 2007 12:39

    Abych jenom nekritizovala, recept jsem ozkousela (bez toho vareni) a je to vazne dobrutka.

  • Salome | 21. 3. 2007 11:52

    Krevety patří mezi mých Top ten a použila jsem je už do lecčeho, ale NIKDY jsem se nesetkala s tužší krevetou. I když je nevařím, ale jen orestuju na pánvi, těch 5 minut bohatě stačí. Mluvím samozřejmě o syrových krevetách, předvařené stačí přihřát. Ale jinak je recept fajn. :)

  • Mona | 21. 3. 2007 11:27

    Tak jsem prohledala internet, prosla jsem asi 50 receptu, ale opravdy zatim nikde jsem se nesetkala s vareni 45 minut. Podobny recept jako je ten vas, mel uvedeno, nevarene krevety oloupat a pak dusit na masle. Pridaval se taky vyvar, ale ten vznikl povarenim krunyrku a "hlavicek" krevet.

  • Hana vac. | 20. 3. 2007 20:59

    Nejde o preklep,varim je dost casto a dost dlouho.Museji byt uplne mekke.Krunyrek je opravdu mekci a tak to ma byt,krevety pusti stavu,kterou potrebujete jako vyvar.Nikdy cas nemerim,zkousim ochutnanim.Mozna se jedna o 30-45minut,ale rozhodne ne 5 minut.Tuzzi se hodi do salatu,tyhle museji byt mekke.

  • Jana | 20. 3. 2007 16:31

    Varit krevety 45 minut a ve vode?Staci jak pise Mona par minut a to zapecene na masla a v troube nebo na panvicce.Je to dobry recept,ale vynechala bych to vareni a dala hned dusit na panev.

  • Renata k | 20. 3. 2007 15:59

    Krevety se nemaji varit tak dlouho,protoze ze znehodnoti kvalita.Hodi se do horke vody a kdyz voda zacne znovu bublat tak asi jeste dve minuty se nechaji varit a uz jsou hotove.Takze maximum kolem peti minut.

  • Salome | 20. 3. 2007 14:04

    Za 45 minut varu by byly měkké i krunýřky. :) Asi jde o překlep, víc než 5 minut je nikdy nevařím.

  • Mona | 20. 3. 2007 13:10

    Varit krevety 45 minut, se mi zda vazne moc. 5 minut uplne staci i tygrim krevetam.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Krevety
Maso Rybí Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Citron Krevety Máslo Olivový olej Petrželka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí chléb III.

Domácí chléb III.

Cizrnové kari

Cizrnové kari

Palačinky s tvarohem a čokoládou

Palačinky s tvarohem a čokoládou

Zapekané brambory s pórkem

Zapekané brambory s pórkem

Mramorová bábovka II.

Mramorová bábovka II.

Veganský perník

Veganský perník

Lahodná cizrna s česnekem

Lahodná cizrna s česnekem

Mazanec z domácí pekárny

Mazanec z domácí pekárny

Čokoládový dort V.

Čokoládový dort V.

Doporučujeme

45 minut
Cuketové placky

Cuketové placky

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

49
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
44
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Švestkové knedlíky z…
24
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
AHA.cz Veřejný vzkaz Ztracenému! Silná slova od manželky Marcely…

Veřejný vzkaz Ztracenému! Silná slova od manželky Marcely…

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz Rybář Vágner chytil na Vranově monstum: Sumec má 268 cm!

Rybář Vágner chytil na Vranově monstum: Sumec má 268 cm!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

Další doporučené recepty:

Krevety s citronovou omáčkou
Krevety s citronovou omáčkou
Krevety s pikantní omáčkou
Krevety s pikantní omáčkou
Krevety s rýžovými nudlemi
Krevety s rýžovými nudlemi
Krevety v těstíčku
Krevety v těstíčku
Kringel
Kringel
Kringel s lískovými ořechy z Remosky
Kringel s lískovými ořechy z Remosky
  • Recepty.cz
  • Krevety středozemí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact