Kynuté knedlíčky vařené v páře v sobě skrývají samé dobroty. Osmažené krevety spolu s jarními cibulkami a thajskou pálivou omáčkou sriracha chutnají báječně a vnesou vám domů chuť a vůni exotické Asie.
Ve velké míse smíchejte mouku se solí. V hrnku rozpusťte ve lžíci teplé vody droždí, vmíchejte mléko s cukrem, pak směs přilijte k mouce. Přidejte 1 lžíci oleje, ocet a 200 ml teplé vody. Vypracujte těsto.
Těsto vyklopte na lehce pomoučněnou pracovní plochu a zpracovávejte ho rukama, dokud nebude měkké a hladké, asi 10 minut. Mísu vytřete olejem, přesuňte do ní těsto, překryjte ho utěrkou a nechte 2 hodiny kynout na teplém místě.
3
Vykynuté těsto vyklopte na pracovní plochu, zploštěte ho a poprašte práškem do pečiva, dalších 5 minut ho rukama zpracovávejte.
4
Z těsta vyválejte váleček o průměru asi 3 cm a rozkrájejte ho na 3 cm dlouhé špalíky. Měli byste jich mít asi 18. Ze špalíků vytvořte v dlani kuličky a nechte je zhruba 5 minut odpočinout. Pak z nich válečkem vyválejte ovály silné asi 4 mm. Potřete je olejem a lehce přeložte napůl, nepřimáčkněte je silou.
Z pečicího papíru nastříhejte 18 čtverců. Na každý položte vyválený knedlíček. Překryjte je utěrkou a nechte 1,5 hodiny kynout.
6
Knedlíčky uvařte na páře (v parním hrnci, troubě nebo na obyčejném pařáku na knedlíky), asi 8 minut.
7
V míse prošlehejte vejce se 100 ml vody a škrobem. Přidejte na jemno nakrájenou jarní cibulku a krevety. Dochuťte solí a trochou srirachy. Na pánvi potřené olejem usmažte z obou stran 18 drobných omelet. Majonézu promíchejte se srirachou. Knedlíčky rozevřete, do každého vložte krevetovou mini omeletu a hrstku salátu nakrájeného na proužky. Ozdobte koriandrem a podávejte.