Okurku omyjeme a nastrouháme na hrubším struhadle, neloupeme. Pak vymačkáme šťávu, kterou vylijeme. Okurky musi byt sušší. Přidáme olivový olej, sůl, pepř, česnek, promícháme a pak přidáme jogurt. Konzistence musí být hustá. Někdy se přidává i trochu na jemno nastrouhané mrkve. Dochutíte dle vlastní chuti. Podáváme jako přílohu k jídlum a nebo jako předkrm s chlebem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
jarda
|13. 4. 2016 08:09
pani Kovacová - okurky do tzatziků???? Kam na ty blbosti chodíte?? to už tam můžete nacpat eidam nebo hermelín, popřípadě gothaj....tzatziky jsou pouze jedny a ostatní je paskvil. Nebo do svíčkové dáváte šunku, sýr a rajčata???? Dámo, přemýšlejte.
Kveta Kovacova
|10. 2. 2010 21:36
typicky recky jogurt je hodne husty, vsak take obsahuje vysoke procento tuku,ale je moc vyborny.....dekuji za dobry recept ......jinak uz je nedelam a ztou stavou mate pravdu nevylivat, ale vypit!!!!!!!!!!
Marie Kyrianová
|6. 11. 2009 23:30
Dnes již prodávají i u nás řecký jogurt,ten je opravdu dosti tuhý a také výborný. Dělám z něj nejen dresinky, ale je výborný i s ovocem a také samotný
Kveta Kovacova
|16. 6. 2009 22:16
ty to tzaziky jsou vyborne, pridanim trochu mrkve maji vynikajici chut,ale musi byt smetanovy jogurt a jsou jak ty prave recke dekuji za super recept
ladislava staffenová
|3. 6. 2009 19:08
Rozhodně bych okurkovou šťávu nevylévala, je vynikající ve spojení se šťávou s karotky na revmatické bolesti. Samotná upravuje krevní tlak, má příznivý vliv na nehty a vlasy a i pleť na obličeji je bez akné.Prostě by bylo neodpustitelné se zbavovat takovéhoto přírodního elixíru zdraví.