• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Křenové závitky v rosolu (aspiku)
Napište svůj komentář k receptu

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křenové závitky v rosolu (aspiku)
Křenové závitky v rosolu (aspiku)
Křenové závitky v rosolu (aspiku)
Křenové závitky v rosolu (aspiku)
Křenové závitky v rosolu (aspiku)
Křenové závitky v rosolu (aspiku)
Křenové závitky v rosolu (aspiku)
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 120
      g dušená šunka - plátky nebo plátkový sýr, cca
    • želatina - mletá na 400-500 ml tekutiny
    • ocet
    • cukr
    • sůl
    • sterilovaná zelenina dle chuti
    • vařená vejce - není nutné
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 120
      g pomazánkové máslo
    • křen dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Želatinu připravíme dle návodu. Buď si uděláme sladkokyselý nálev (podobně jako na okurkový salát, jen o něco kyselejší) nebo použijeme nálev ze sterilované zeleniny, který dle chuti naředíme vodou. Přidat povařit do nálevu můžeme i bobkový list a nové koření. Uvařenou želatinu nelijeme na závitky vařící, před zalitím závitků necháme částečně zchladnout a zaléváme postupně, protože kdybychom vše zalili najednou, zelenina, vejce... by nám nekontrolovatelně plavala, kam nepotřebujeme. Nejlepší je zalévat podle výšky aspiku na dvakrát až třikrát a vždy chvíli počkat na částečné ztuhnutí každé vrstvy.
2
Smetanu vyšleháme do tuha, přidáme pomazánkové máslo, křen dle chuti, osolíme. Krémem naplníme plátky šunky nebo sýru a zavineme.
3
Rolky dáme do misky nebo mističek, dle chuti přidáme zeleninu, vejce a vše pomalu a po vrstvách (šunka, vejce, zelenina...) zaléváme zchladlou želatinou. V lednici necháme zcela zatuhnout.
4
Podáváme jako předkrm, chuťovku nebo svačinu (večeři) s pečivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Křenové závitky

Křenové závitky

Jogurtovo-křenové závitky

Jogurtovo-křenové závitky

Cottage křenové závitky (měšce) s jablkem

Cottage křenové závitky (měšce) s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Zelenina
Maso Pokrmy Chuťovky Z mléka / sýra Ze zeleniny Ze sýra Ze šunky Slané Uzeniny Dopolední svačina Svačina Večeře Chlazení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Dušená šunka Křen Ocet Pomazánkové máslo Smetana ke šlehání Sterilovaná zelenina Sůl Vařená vejce Želatina - mletá
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pizza na plech

Pizza na plech

Avokádový krém

Avokádový krém

Fenyklový salát s pomerančem

Fenyklový salát s pomerančem

Barevné pomazánky - z červené řepy

Barevné pomazánky - z červené řepy

Bochánky z odpalovaného těsta

Bochánky z odpalovaného těsta

Pudingovo-ovocný koláč

Pudingovo-ovocný koláč

Tuňáková pomazánka s olivami

Tuňáková pomazánka s olivami

Adžika - zeleninová pasta

Adžika - zeleninová pasta

Ořechové řezy s polevou z remosky

Ořechové řezy s polevou z remosky

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
29
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
24
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
21
French toast
French toast

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Agáta Hanychová si obula: »Koše na odpadky«! Za 50 tisíc…

Agáta Hanychová si obula: »Koše na odpadky«! Za 50 tisíc…

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Křenové kuličky s červenou řepou
Křenové kuličky s červenou řepou
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
Křenové závitky
Křenové závitky
Křepelčí vejce v bramborovém košíčku
Křepelčí vejce v bramborovém košíčku
Křidýlka od číňana
Křidýlka od číňana
Křidýlka v marinádě z ančoviček a česneku
Křidýlka v marinádě z ančoviček a…
  • Recepty.cz
  • Křenové závitky v rosolu (aspiku)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact