Maso nakrájíme na plátky které dost naklepeme. Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a necháme uležet (nejlépe přes noc). Plátky potřeme nebo posypeme křenem položíme plátek anglické, plátek sýru, stočíme jako závitek a spíchneme párátkem. Závitky obalíme v mouce smíchané s kořením.
2
Zprudka opečeme na oleji a vložíme do hlubšího pekáčku. Do výpeku nalejeme asi 300 ml vody, trochu provaříme a nalejeme na závitky dáme péct do vyhřáté trouby. V polovině pečení přilejeme smetanu. Pečeme na 200 °C asi 1 a čtvrt hodiny. Podáváme s bramborovou kaší.
Výborné!Doporučuji,ale např.kýtu nebo krkovičku,z těch se udělají větší plátky na závitky.Do mouky jsem koření nepřidával,protože chutí to má dost.Použil jsem suroviny v celku,né na plátky :-).
Šárka Rudlová
|22. 7. 2010 08:42
Moc dobré!
Bohumila Schulzová
|10. 4. 2006 10:35
Nezapomente,že je o dost silnější.Já bych ho dala jen dovnitř ale při podávání bych ho už vynechala.
Airan
|10. 4. 2006 09:47
Pani Sulcova, dostala jsem od zname sklenice "wasabi" - myslite ze ho muzu pouzit misto normalniho krenu? Nemam s nim zadne zkusenosti, zatim jsem ho jedla jen k suschi:-)
Bohumila Schulzová
|10. 4. 2006 09:28
Zapoměla jsem dodat,že při servírování se závitky ještě s potírají křenem ale opravdu až na talíři.
Airan
|10. 4. 2006 09:23
Zavitky vypadaji "silne jedle" :-) Dekuji za recept