Plátky chleba přepůlíme a na rozpáleném sádle či oleji osmažíme dozlatova. Odkládáme na ubrousek, odsát přebytečný tuk. Oloupaný křen nastrouháme na jemném struhadle.
Vejce připravíme tak, že v hrnci s vroucí osolenou vodou se lžící octa uděláme lžící vodní vír, do kterého vklepneme vejce. Pomoci nám může i pomalé vklouznutí vajíčka do vroucí vody z naběračky. Pak vypneme plemen a vejce ve vodě necháme 2-3 minuty "dojít". Pak opatrně vejce z vody vyndáme a je to.
Druhý způsob přípravy vajec je takový, že si nařežeme potravinářskou fólii na čtverce, které ve středu namažeme olejem nebo rozpuštěným máslem. Folii dáme přes malý hrníček nebo skleničku, kde utvoříme důlek, do kterého vejce vyklepneme, osolíme a klidně i opepříme nebo přidáme špetku papriky. Strany folie stáhneme k sobě a vejce tak dáme do jakéhosi ranečku. Vršek ranečku zakroutíme a pro jistotu zavážeme, aby se při vaření fólie nerozvolnila. Takto připravíme tolik vajec, kolik jich budeme chtít vařit. Do hrnce s vroucí vodou ranečky naházíme a od bodu varu necháme pomalu vařit cca 3-4 minuty. Pak ranečky vyndáme, odstřiháme fólii pod uzlíky a opatrně vyndáme vajíčka z fólie ven.
4
Na osmažené chleby nasypeme trochu čerstvě strouhaného křenu, položíme vejce a opět ještě dle chuti zasypeme křenem. Pokud jste doma rozmlsaní jako my, dáme nejprve na osmaženou horkou topinku plátek sýru, na něj plátek osmažené slaniny nebo šunky..., dále křen, vejce a ještě křen.