Mleté maso dobře smícháme s vejcem, solí, pepřem, křenem, mlékem, hořčicí a dle pořeby směs zahustíme strouhankou. Plnit můžeme dle chuti nebo vůbec.
2
1/ Ze směsi masa uděláme šišku, kterou přeneseme do vymazaného pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme za občasného polití a přelití dozlatova.
3
2/ Směs masa rozetřeme na pomaštěném alobalu do tvaru čtverce, jehož střed potřeme hořčicí, poklademe plátky slaniny(salámu), kyselou okurkou, vejcem natvrdo, klobásou nebo párkem... - dle naší chuti. Pevně pomocí alobalu svineme, přimáčkneme, aby ze sekané rolády vyšel vzduch(praskla by) a i s alobalem dáme do pekáčku. Podlijeme trochou vody a pečeme v předehřáté troubě cca 40 minut, pak alobal sundáme a dopečeme s občasným podlitím dozlatova.
4
Podáváme s bramborovou přílohou nebo čerstvým pečivem, hořčicí a čerstvě nastrouhaným křenem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Andrea
|19. 11. 2016 17:56
Plnila jsem jen vajíčkama a okurkou a i tak byla parádní. Dík za recept.
Helena
|17. 10. 2012 18:06
Výborná <:-) ! Vyzkoušejte si k ní udělat salát z řípy a křenu, nastrouhat řípu s křenem, osladit a ooctovat, trochu osolit a to je lahůdka. Nám to tak moc chutnalo a nezbylo nic :-D .
Zdeňka Pařízková
|10. 7. 2012 19:34
Taky jsem se nechala zlákat a taky jsem se posnažila jí naplnit, dík alobalu náplň zůstala kde měla a chutnala nám. :-))
Margaritta
|31. 3. 2012 13:05
Opravdu super jak za tepla, tak za studena. Nenapadlo by mě dávat křen do sekané, ale zkusila jsem to a udělala dobře. Dodal tomu skvělou chuť.
Diana
|19. 2. 2012 17:38
Vyzkoušená, snědená a pochválená. Nechala jsem jí tak jak byla a neplnila jsem jí. Studenou jí manžel před chvílí dorazil s hořčicí a prý byla lepší než ta teplá k obědu, no zblajznul jí taky a bez řečí :-) .