Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli. Poté přidáme na kostky pokrájené osolené a opepřené maso, které osmažíme dozlatova za občasného promíchání. Přilijeme vývar a pod poklicí dusíme maso doměkka. Poté přilijeme smetanu, přidáme čerstvě nastrouhaný křen, zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství studené vody nebo jíškou a provaříme. Kdo má rád čistě smetanové omáčky může omáčku jen dle chuti na závěr dosolit a opepřit. My máme raději křenovou omáčku sladko-kyselou, takže přidávám ještě trochu cukru (cca 2 lžíce) a octa (cca 1 lžíci). Dochucování je individuální, záleží na naší chuti.
2
Podáváme s kynutým nebo houskovým knedlíkem, bramborem a na talíři dozdobíme troškou čerstvě nastrouhaného křenu.
3
Pokud dáváme přednost drůbežímu masu, můžeme vepřovou plec nahradit krůtím nebo kuřecím masem a případně i králičím.